Prosííííím o radu!!!!!!!

• (neregistrovaný)

25. 3. 2006 23:13

- daňovou evidenci (tj. sestavu, která bude obsahovat
    chronologicky po sobě jdoucí zápisy, které musí mít měsíční
    součty)

- daňová evidence nemůže obsahovat tzv. nepeněžní
    operace (odpisy, časové rozlišení leasingu, kurzové rozdíly), ty se uplatňují nepeněžně v rámci daňového přiznání

- leasingovou kartu Fabie

Opravené mi prosím zašlete obrate mailem,
    Výše uvedené vyjádření jsem obdržela od daňové poradkyně.Podle mého názoru zákon neukládá žádné měsíční součty v daňové evivenci a rovněž tak mám v rámci zákona možnost uplatnit nepeněžní operace formou interního dokladu přímo v daňové evidenci. Předem děkuji za každou odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2006 8:23

jana (neregistrovaný)

Re: Prosííííím o radu!!!!!!!
      >- daňovou evidenci (tj. sestavu, která bude
      >obsahovat
      >chronologicky po sobě jdoucí zápisy, které musí mít
      >měsíční
      >součty)
      *** každý program to dělá,takže s tím problém nemám ,má pravdu,mělo to být

>- daňová evidence nemůže obsahovat tzv.
      >nepeněžní
      >operace (odpisy, časové rozlišení leasingu, kurzové
      >rozdíly), ty se uplatňují nepeněžně v rámci daňového
      >přiznání
      **** pokud jsou vyznačené jako nepeněžní a správně zaúčtované mechala bych je tam

>- leasingovou kartu Fabie
      *****máte snad splát.kal. a účetní sestavu splátek dokážete také doložit
      >
      >
      >Opravené mi prosím zašlete obrate mailem,
      >Výše uvedené vyjádření jsem obdržela od daňové
      >poradkyně.Podle mého názoru zákon neukládá žádné měsíční
      >součty v daňové evivenci a rovněž tak mám v rámci zákona
      >možnost uplatnit nepeněžní operace formou interního
      >dokladu přímo v daňové evidenci. Předem děkuji za každou
      >odpověď

víte ono je to s nima těžké,řešila jsem teď s daň.pradci jednu věc a bylo to 50/50 tak jsem volala na kontrolní odd.Fú přímo na svého správce a pro jistotu i na jeho nadřízeného a teprve tam jsem dostala správnou odpověď,nebojte se zavolat tomu kdo vám přijde dělat kontrolu.ne vždy májí daň.poradci pravdu i když je to služba za kterou platíme.
      >

• 26. 3. 2006 11:05

bdm (neregistrovaný)

*** A úplně ideální je, když se Vám ten berní úředník podepíše pod svou odpověď, bude si za ni ručit a případné penále ze svého případného úletu pak zaplatí sám :-)) ***

• 26. 3. 2006 17:43

Vlaďka (neregistrovaný)

A na kontrolu nepřijde váš správce daně, ale někdo úplně jiný z kontrolního oddělení. Smutné je to, že zákony si vykládáme každý jinak včetně těch,kteří je vymysleli a shoda nastane málokdy.Daňový poradce je povinně pojištěn a můžete na něm vymáhat škodu.

• 26. 3. 2006 18:09

Eva M. (neregistrovaný)

Ano, daňový poradce je pojištěn a můžeme na něm vymáhat škodu... ovšem za předpokladu, že daňový poradce uzná, že tohle vám fakt poradil on. Pokud to byla jen ústní rada, tak se může stát, že si to pamatovat nebude (bez zlého úmyslu), mezitím třeba změní názor... a za dva roky se bude divit, co to povídáte, protože takovou věc by on nikdy neřekl...
      Pozor, abychom si rozuměli!. Nemám nic proti zdejším daňovým poradcům, těch si naopak velice vážím!!! Ale znám z praxe neomylné "odborníky", kteří se kroutí jak hadi, než aby přiznali, že se snad někdy náhodou mýlili :-((

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).