Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
26. 3. 2006 13:31
Dobrý den. Prosím o radu.
V předchozých letech jsem vedla daňovou evidenci. V roce 2005 přecházím na výdaje %. Měla jsem auto na leasing. Z důvodu havárie došlo k předčasnému ukončení les. mlouvy. Nesplnila jsem podmínku dle § 24, tudíž navyšuji příjmy za rok 2005 o výdaje v přechozých letech.
1. Jde mi ale o konečné vyúčtování. Leas. spol. dává účtuje:
Zůstatková hodnota -
Zůstatek zálohy +
Vyrovnání splátek +
Pojistné zákonné -
Část dobropisu - odkoupení předmětu lees. +
Úhrady poj.-
úhradu zbytků -odkup přemětu leas.poj. plněním -
Zápočet na novou LS -
Jde mi o to zda pojistné plnění je můj nepeněžní příjem. U zůstatku zálohy , dobropisu a vyrovnání splátek, jsem přesvědčena že to zdanitelný příjem není. Dostala jsem ale radu pohlížet na celé vyúčtování jako na dobropis - což by zdaň. příjem nebyl.
2. Zůstatky automobilu jsem prodala. Na smlouvě je mé IČ., v té době jsem se stala plátcem dph a prodej jsem zanesla na řádky daň. přznání 530,540. Výhodné by bylo automobyl zařazený do majetku zpětně před prodejem vyřadit a danit dle § 10. Vzhledem k výše uvedené skutečnosti nevím zda je to možné.