Kontrola ze strany Živnostenského úřadu

• (neregistrovaný)

27. 3. 2006 7:59

Obracím se na vás o vyslovení názoru, popř. o radu. Jsem živnostník a mám vydaný živ. list, kdy se jedná o nákup a prodej použitého zboží (motorových vozidel). Stalo se mi, že na kontrolu mi přišla dáma z Živ. úřadu, nijak neohlášená mi vtrhla do provozovny a zamávala mi před nosem nějakou průkazkou a začala kontrola.... ( Neměla se podle zákona o státní kontrole předem dohodnout na termínu kontroly??). A teď hlavně ten můj problém. Ojetá vozidla kupuji od firmy, která má sídlo v Praze a je zapsána u obchodního soudu a při uzavírání obchodu sepisujeme kupní smlouvu. Zdejším živnostenským úřadem jsem byl pokutován v blokovém řízení pokutou 3000,-Kč za to, že mi dle §31 chybí označení osoby, která mi vozidlo předávala a to, že mi chybělo u této osoby číslo dokladu totožnosti, kdo jej vydal a který stát... Bylo jednání kontrolního orgánu správné? Když jsem následně žádal tuto firmu o sdělení těchto údajů, byla mi pouze zaslána ověřená kopie Výpisu z obchodního rejstříku s tím, že nic jiného mi sděleno nebude... Toto jsem sdělil kontrolorce na ž.ú., která mi řekla že v tom případě nesmím dle živn. zákona od této společnosti nakupovat. Byl postup kontroly správný???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).