Re: Kontrola ze strany Živnostenského úř
Nám vždy přišla kontrola ze živ. úřadu neohlášená, taky tak chodí ČOI a policie. My si tyto údaje o OP atd. poznamenáváme i u firem, která k nám dávají auta, ale pak nakupujeme v aukci GE Money, a tam samozřejmě máme jen fakturu s běžnými údaji. To by byla zajímavá otázka pro nějakého znalce, obchodník s použitým zbožím má sice identifikovat prodávajícího, ale když si jde to použité zboží koupit do jiného krámu /aukce/, tak to je přece jiná situace, ne?
Pro Elen
A to je ono, tento problém mi právě nastal u Eaukce..... Chtěli mi dát blokově 4.000,-Kč pokutu, s čímž jsem nesouhlasil a nechal jsem to jít do správního řízení, tak uvidím.....
Re: Pro Elen
To by mě vážně zajímalo, jak to dopadne. Doufám, že dobře pro Vás. Možná byste se mohl obrátit na GE a Auto Aukci, jestli třeba neznají nějaký výklad, co by Vám pomohl. Koukala jsem se na kupní smlouvu, ale tam je jen jméno jednatele, museli by napříště psát i jeho další nacionále. Ale samozřejmě tenhle problém mají všichni, co se aukcí účastní. A nejen My sem tam prodáme auto jinému autobazaru a taky mu dáme jen fakturu a ne osobní údaje. Už vidím nějaký bazar, co by třeba koupil auto v AAA a chtěl mermomocí znát číslo pasu Tonyho Dennyho a kdo ho vydal.
Vyřešil jsem to tak, že jsem si napsal tyto údaje od vedoucí prodeje, a ve správním řízení toto předložím a uvidím, myslím že by jim to mělo stačit..... Byly ty naše kontrolorky dosti nekompromisnía vůbec nechtěli na nic slyšet.... Prý se drží litery zákona..... A ono když jsem po tom malinko pídil, tak živnostenský zákon byl novelizován zák. č. 444/2005 Sb. a toto nařízení si myslím platí od data 25.11.2005, takže si myslím, že by jim to mělo stačit u vozidel zakoupených po tomto datu..... A nevíte ještě náhodou, zda-li musím vykazovat i data toho člověka který toto vozidlo ode mě zakoupil?
Děkuji, taky jsem to včera ještě jednou zjišťoval a je to tak, takže to musím všechno znova zkontrolovat, protože se budou teď po mě určitě vozit...... Nesmím jim dát příležitost.... A měl bych ještě jeden dotaz, jestli tedy mohu..... Jak je to s DPH, kdybych se stal plátcem( resp. kdybych překročil hranici 1.000.000,-Kč a musel se stát). Příklad, koupil bych osobní auto v eukci za 100.000,-Kč, za kolik bych ho musel prodávat abych měl čistý zisk 5.000,-Kč. Kdybych ho prodal za 105.000,-Kč, odvedu DPH z celé částky nebo jen z těch 5ti tisíc?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 3. 2006 7:59
Obracím se na vás o vyslovení názoru, popř. o radu. Jsem živnostník a mám vydaný živ. list, kdy se jedná o nákup a prodej použitého zboží (motorových vozidel). Stalo se mi, že na kontrolu mi přišla dáma z Živ. úřadu, nijak neohlášená mi vtrhla do provozovny a zamávala mi před nosem nějakou průkazkou a začala kontrola.... ( Neměla se podle zákona o státní kontrole předem dohodnout na termínu kontroly??). A teď hlavně ten můj problém. Ojetá vozidla kupuji od firmy, která má sídlo v Praze a je zapsána u obchodního soudu a při uzavírání obchodu sepisujeme kupní smlouvu. Zdejším živnostenským úřadem jsem byl pokutován v blokovém řízení pokutou 3000,-Kč za to, že mi dle §31 chybí označení osoby, která mi vozidlo předávala a to, že mi chybělo u této osoby číslo dokladu totožnosti, kdo jej vydal a který stát... Bylo jednání kontrolního orgánu správné? Když jsem následně žádal tuto firmu o sdělení těchto údajů, byla mi pouze zaslána ověřená kopie Výpisu z obchodního rejstříku s tím, že nic jiného mi sděleno nebude... Toto jsem sdělil kontrolorce na ž.ú., která mi řekla že v tom případě nesmím dle živn. zákona od této společnosti nakupovat. Byl postup kontroly správný???