Re: vysvětlení pro laika-leasing auta
*** Uplatňovat odpisy do nákladů může jen vlastník majetku. Auto ne leasing je auto v nájmu = nejste vlastník = žádné odpisy. Do nákladů můžete dát nájemné, pokud souvisí s podnikáním ***
Re: vysvětlení pro laika-leasing auta
Rozumím co mi píšete, ale tak jak jsem to popsal, tak to zpracovala za r. 2004 účetní. Paní Jana mi vysvětlila, že těch 11945 byla poměrná částka akontace 86000. Zajímá mě co se s tím má udělat dál (v r. 2005). Auto bylo ukradeno. Plnění od pojišťovny obdržela leasingová společnost GE Money. Známý zaplatil akontaci 86000 a 5 měsíců leasingové splátky. Účetní mu v r.2004 uplatnila ten odpis 11945.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
27. 3. 2006 9:44
Setkal jsem se s následujícím postupem:
v srpnu 2004 - ojeté auto na leasing(36 měs) - hodnota přes 200000 Kč
akontace 86000Kč
leasingové splátky nebyly uplatněny ve výdajích za r. 2004 (DE)
benzín uplatňován ve skutečné výši dle dokladů od pump
účetní zpracovala přiznání k dani z příjmu za r. 2004:
zavedla kartu majetku od srpna na hodnotu Kč 86000 a uplatnila odpisy přes 11000 Kč v daňovém přiznání
v lednu 2005 bylo auto ukradeno
dotyčný zaplatil v r. 2005 ještě tři splátky a leasingová společnost mu je vrátila
co teď s tím????