Re: SP student, letos 26 p. ILONA
Dobry den,
r. 9 - zaskrtnete hlavni i vedlejsi (pokud to tedy diky zamestnani nebude pouze vedlejsi)
na r. 20 (nezaopatrene dite) napisete 1.1.2006-30.4.2006
A pak v oddile 4 musite rozlisit, kolik mesicu jste byl hlavni a kolik mesicu vedlejsi, a jeste dle toho rozdelit prijmy.
O prevedeni z hlavni na vedlejsi se nezada.
Prostudujte si Pokyny k vyplneni, tam jsou uvedene i castky, pri kterych z vedlejsi cinnosti nemusite platit.... je to tech 42922
Paní Ilono, to jste mi ale poradila na loňský rok - loni jsem celý rok studoval a přihlášený jsem byl na vedlejší činnost a příjmy menší než 40000,-. Mě se teď momentálně jedná o letošní rok, jaké mám platit zálohy - protože letos mi bude v dubnu 26 a školu ukončím v červnu. Ten oddíl 2 a 3 a 4 se vztahuje na rok 2005, tam mám uvedeno ř. 9 - jen vedlejší, ř. 20 - 1.1.-31.12.2005, příjmy - výdaje nějakých 30000,-, ř. 25 a 26 vedlejší a 12 a potom se mi vyplňují nuly. Ale co vyplnit do oddílu 6 - nová výše zálohy. Ještě jednou díky moc.
ale ja vam poradila rok 2006 (vedlejsi cinnost minimalne 1.1.-30.4.), ty radky jsem pouzila v presvedceni, ze se pro rok 06 nebude formular menit :-)))) Samozrejme na vyplneni Prehledu je casu dost, to budete resit az v lednu 2007 (nejdriv:-).
Se zalohama se ted netrapte (napiste tam 0), kdyz ani nevite, jestli budete zamestnany nebo nebudete ..... ani vy, ani ja, ani socialka neni vedma ;-)
ano samozrejme muzete, ale pockala bych, az budete vedet, co budete delat po skonceni skoly (pozor, od toho kvetna uz budete OSVC hlavni i kdyz student);
a jeste upozorneni (ktere jsem se dovedela tady na foru) - pokud si budete platit nemocenskou, tak ta je nevratna...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 3. 2006 9:46
Dobrý den,
>
>letos mi bude 26 let, studuji VŠ a zároveň ji letos
>ukončím. Podnikám na ŽL a v r. 2005 jsem neměl příjmy
>nad 42000,- a zároveň nejsem přihlášený k DP a podnikání
>mám jako vedlejší činnost. Vím, že u ZP musím začit
>platit minimální pojištění po dosažení 26 let, ale musím
>platit i minimální pojištění na sociální pojištění?
>Děkuji.
nad 26 let ano, pokud vase podnikani bude hlavni cinnost, pokud budete zamestnan a podnikat budete na vedlejsi cinnost, tak zalezi na vydelku v praci
Paní Ilono, děkuji moc za Vaši odpověď, ale potřeboval bych ještě poradit, jak to mám tedy vyplnit do přehledu pro sociálku. Musím se z vedlejší činnosti přehlásit na hlavní? (ještě nevím, zda budu nadále jen podnikat, nebo budu zaměstnán) a v přehledu to rozdělit na hlavní a vedlejší činnost. Studium ukončím nejspíš v červnu, ale 26 let mi bude v dubnu. Ještě jednou díky moc.