Re: pozastavení živnosti a traktor
*** A jak to mají ošetřeno? Nějaký nájem nebo (?)... ***
*** No jo, jenže za ty dvě smluvní strany to nevyřešíme :-))) Záleží k čemu jsou svolní. Co mě tak napadá, tak to může být pronájem = pronajímatel by zdaňoval (zřejmě) příjem z pronájmu, může to být třeba nějaký paušál, stanovený zaměstnavatelem za opotřebení vlastního majetku zaměstnance nebo se prostě o tom může mlčet ... ***
*** Sám sobě nic prodávat nebude. Může dál pronajímat ze svého majetku (§7) a dále uplatňovat odpisy. Může vyřadit do osobního užívání a příjem z pronájmu zdaňovat v §9. Záleželo by taky na výši nájemného. Podle mě je nejméně bolestivé to stanovení paušálu. Pro zaměstnavatele je to daňový výdaj, u zaměstnance osvobozeno od daně. Nebo o tom mlčet, zohlednit to ve mzdě, jenže tam už je daň, soc. a zdr. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
27. 3. 2006 13:08
Prosím poradíte někdo, jakým způsobem mám vyřešit traktor v majetku firmy, který ještě není odepsaný ve chvíli, kdy pozastavím živnost?