Re: Mateřská a min.základ daně???POMOZTE
pokud dostavate materskou, tak se na vas MZD nevztahuje (ani pomerna cast), viz. §7c:
Ustanovení odstavců 1 a 2 (tzn. MZD) se nevztahuje dále na poplatníka,
......
b) kterému náležel rodičovský příspěvek podle zvláštního právního předpisu,44) a to i po část zdaňovacího období,
......
Prehledy delate kazdopadne, zalezi na to kdy jste prerusila/ukoncila cinnost, nebo jestli vubec mate preruseno....
rodičovský příspěvek není totéž co mateřská, takže pokud byste ještě v prosinci brala mateřskou, tak by se na vás MZD vztahoval.
vy ale pravděpodobně jste iž v roce 2005 pobírala i rodičák ( po skočení pobírání peň.pomoci v mateřství ), tak se na vás MZD nevztahuje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 3. 2006 14:16
Prosím o radu,všem budu moc vděčná! Jsem na mateřské,ale leden + únor jsem ještě pracovala jako OSVČ na ŽL. Od března jsem na mateřské a ještě mám příjem z bytu který pronajímám,paragr.9.,(zhruba 10 tis./měs) vztahuje se i na mě minimální základ daně?A jestli ano za kolik měsíců a vyplnuji přehled i pro sociálku a zdravotku? Jaké částky tam pak udám a jaký když tak minimální základ? Nebo se to na mě nevztahuje?