Re: za razítko 2-3 tisíce!!!!!
ne podejte si žádost na fú ,nemáte všechny doklady
oni se do 30 dnů vyjádří a to vám musí stačit na zpracování dokladů
i kdyby vám to zamítli pořád máte 30d nů + to co vám určí většinou do týdne chtějí abyste podala DP.
kolek stojí 100kč proč byste paltila kulatý razítko
1)kolek už stojí podstatně více
2) u vás chtějí dp jen 2-3 tisíce? u nás jen za razítko 5:-(
3)zkusila bych spíš zalovit ve vodách známých, zda-li nemám nějakého advokáta, který je ochoten dát razítko "za pusu". nění sice kulaté, ale má stejný účinnek :-)))
Znám ještě jeden fígl. Podejte jen první vyplněnou stranu daňového přiznání. Musejí Vás vyzvat, abyste přiznání doplnila. Většinou to stejně tak do konce dubna nestačí ani zpracovat, natož Vás vyzvat. Buďto je předběhnete, a dojdete si tam údaje dopsat, nebo budete reagovat na jejich výzvu. Nic to nestojí a získáte zcela zdarma a legálně "odklad" minimálně 30 dní. Ale nikde to na mě neříkejte :))
Docela by mne zajímalo jak jen tu první stranu propašujete na podatelnu, aby Vám to přijala. U nás na podatelně je obrovská fronta, protože paní kontroluje úplně vše - zda jsou všechny přílohy, zda podávám oba při SZM, zda je vyplněno telefonní číslo atd. Pochybuji o tom, že kdybych jí nabídla jen první list, že by byla spokojena. Jedině jim to snad odeslat poštou.
A u nás tedy chce daňový poradce za odklad 1.000,-Kč.
A u nás je Kutná Hora.
Lenko, samozřejmě že poštou. A na doručenku. Abyste měla Vy potvrzení, že jste přiznání poslala v termínu. Výhoda doručenky tkví v tom, že na ní není vidět, kolik zásilka vážila (narozdíl od podacího lístku když je zásilka jen doporučená). Takže i když tisknete přiznání v PC, nebude při dokládání podání Vaše doručenka "proti vám". Prostě to budete vydávat za chybu, že se do obálky ten zbytek nedopatřením nedostal. Mám vlastní nejednu zkušenost, nikdy problém nebyl.
To ještě někdo chodí osobně na berňák??? Nechápu.
Potom se tedy musíte vše stíhat a mít vzorné klienty a nesledovat diskuzi o odkladu daňového přiznání. U cca 50ti daňových přiznání, které jsem letos sestavovala a z toho byla polovina takových, kde jsem vedla i účetnictví, se prostě výjimka najde a musíte se s ní vypořádat. Kdyby berňák jednal s poplatníkem jako s partnerem, tak všechny tyto obrzličky nejsou potřeba. Dokud však jedná zpatra a poplatníka jen udupává, není se čemu divit, že je český člověk vynalézavý. Už klasik pravil: "Co není zakázano je povoleno".
>>>>>>žádné důvody si nemusíte vymýšlet. Potřebujete pouze,
>>>>>>aby Vám žádost o odklad nějaký daňový poradce s
>>>>>>kulatým razítkem posvětil.
Ano, některým "daňovým poradcům" tohle opravdu stojí za to: dají vám za pár šupů razítko na DP, které sami nezpracovali. To je ovšem ta sorta, která už nemá co ztratit.
>>>>>ne podejte si žádost na fú ,nemáte všechny doklady
>>>>>oni se do 30 dnů vyjádří a to vám musí stačit na
>>>>>zpracování dokladů
>>>>>i kdyby vám to zamítli pořád máte 30d nů + to co vám
>>>>>určí většinou do týdne chtějí abyste podala DP.
Ona má ta žádost odkladný účinek?
>Znám ještě jeden fígl. Podejte jen první vyplněnou
>stranu daňového přiznání. Musejí Vás vyzvat, abyste
>přiznání doplnila.
První stranu určitě ne - s tím vás vyhodí už na podatelně.
>>>>>>>Dobrý den, letos nestihnu pro jednoho svého klienta,
>>>>>>>který si dal načas s doklady, udělat DP v termínu.
>>>>>>>Chci
>>>>>>>požádat FÚ o prodloužení lhůty pro podání DP. Máte
>>>>>>>někdo zkušenost, jaké důvody použít (problém s PC,
>>>>>>>nemoc,
>>>>>>>????). Platí se nějaký správní poplatek. Děkuji,
>>>>>>>ještě
>>>>>>>jsem této možnosti nemusela využít, tak tápu. Ale
>>>>>>>letos se svou desetiměsíční dcerou nevím, kde mi
>>>>>>>hlava
>>>>>>>stoji.
>>>>>>>S pozdravem Ilona Kadečková
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>1)kolek už stojí podstatně více
>>>>2) u vás chtějí dp jen 2-3 tisíce? u nás jen za
>>>>razítko 5:-(
>>>>3)zkusila bych spíš zalovit ve vodách známých, zda-li
>>>>nemám nějakého advokáta, který je ochoten dát
>>>>razítko
>>>>"za pusu". nění sice kulaté, ale má stejný účinnek
>>>>:-)))
>Znám ještě jeden fígl. Podejte jen první vyplněnou
>stranu daňového přiznání. Musejí Vás vyzvat, abyste
>přiznání doplnila. Většinou to stejně tak do konce dubna
>nestačí ani zpracovat, natož Vás vyzvat. Buďto je
>předběhnete, a dojdete si tam údaje dopsat, nebo budete
>reagovat na jejich výzvu. Nic to nestojí a získáte zcela
>zdarma a legálně "odklad" minimálně 30 dní. Ale nikde
>to na mě neříkejte :))
U DPH už jsem tuto fintu také použila. Ještě Vám poradím, netiskněte DP oboustraně, ale každou stranu na jeden list papíru. Pak není problém nechat pouze první stranu s podacím razítkem a zbytek můžete hezky vyměnit.
Re: Prodlužení lhůty pro podání DP
Je s podivem, že spousta poplatníků neví o možnosti požádat (v současné době za 300Kč) o prodloužení lhůty pro podání daňového přiznání dle § 14 ZSDP. I když zamítnou (což není až tak obvyklé), lhůta se od doručení zamítavého rozhodnutí prodlužuje o tolik dnů, kolik zbývalo v době podání žádosti do uplynutí stanovené lhůty.
A s doručením si umíme také pohrát, nebo ne?
Např. žádost podáte v úterý 28.03.2006, do termínu zbývají 3 dny, žádáno o prodloužení např. do 30.04.2006.
1/ Správce daně vyhoví - lhůta do 30.04.2006
2/ Správce daně nevyhoví - určitě nerozhodne a nedoručí do 31.03.2006, takže doručí po termínu, prodloužení o min. 3 další dny po doručení zamítavého rozhodnutí. Jak lze tuto lhůtu prodloužit (bez zbytečných obstrukcí jako zaslání na jiný úřad, případně bez kolku)? Podám na poštu v úterý odpoledně, správci daně doručeno ve středu nebo ve čtvrtek. Rozhodovat bude nejspíše v pondělí, možná i později, zasílá poštou, např. 04.04.2006 (pokud je relativně rychlý), dne 05.04.2006 zvoní pošťák s doručenkou, obvykle daňový poplatník není k zastižení, na poštu ho nic nežene, nejspíše nemůže, neboť je zaneprázdněn prací nebo lleží s chřipkou v posteli (na poště leží dopis max. 15 dnů). A ještě máte 3 dny k dobru na řádné podání. To vše naprosto legální postup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2006 15:14
Dobrý den, letos nestihnu pro jednoho svého klienta, který si dal načas s doklady, udělat DP v termínu. Chci požádat FÚ o prodloužení lhůty pro podání DP. Máte někdo zkušenost, jaké důvody použít (problém s PC, nemoc, ????). Platí se nějaký správní poplatek. Děkuji, ještě jsem této možnosti nemusela využít, tak tápu. Ale letos se svou desetiměsíční dcerou nevím, kde mi hlava stoji.
S pozdravem Ilona Kadečková