Re: kontrola FÚ
to je přesně ono podávala jste 2002 v roce 2003 takže mohou do roku 2002 štourat
měla jsem v 12/2005 4 započaté kontroly na 2001 ,aby to stihli musela začít s kontrolou.
Re: kontrola FÚ
nejsem si jistá, jestli nedošlo ke změně, ale archivační povinnost bez ohledu na možnost kontroly byla 10 let.... ale tuto informaci mám již starší..... co mohou kontrolovat je jedna věc a co jak dlouho uskladňovat druhá... dokonce pamatuju, že mzdové listy dokonce bylo 25 let povinnost archivovat, ale který zákon to praví nevím, mám ten dojem, že o účetnictví, ale teď po těch změnách... radši archivuju, obzvlášť věci, které se táhnou několik let bez ohledu na dobu, mohou chtít vidět původ, a že ten rok nespadá do těch 3 let je asi zajímat nebude... vy prokazujete, raději o té archivaci ještě popátrejte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 3. 2006 21:08
Chtěla bych se zeptat jak dlouhá je zpetně lhůta po kterou musím mít uskladněné doklady u účetnictví pro potřeby daňového přiznání - daň z příjmu FO - OSVČ a jak daleko zpět je FÚ oprávněn při kontorlách jít.