Re: Prosím o radu - podvojné účetnictví
>>>Nastoupila jsem do firmy, která vede externě
>>>účetnictví. Firma před dvěma roky začala účtovat
>>>spol.
>>>s r.o. a
>>>k dispozici měla pouze počáteční stavy účtů + daňové
>>>přiznání z předchozího roku. Takto začala účtovat,
>>>nyní
>>>jsem při kontrole zjistila, že tam byl PS 321 zhruba
>>>půl milionu Kč, které se tam táhnout dodnes, po
>>>s.r.o.
>>>nikdo nic nevymáhá, a navíc neexistují v programu
>>>doklady a fyzicky není ani dokladová inventura, z
>>>čeho
>>>se
>>>zůstatek závazků na 321 skládá. Dost mě to děsí a
>>>nevím co s tím, logicky nesedí saldo na účty apod. Je
>>>možné se tohoto zůstatku (neodůvoditelného a
>>>nedohledatelného) zbavit? Zdanit ty závazky? Aniž
>>>bychom museli
>>>podávat opravné daňové přiznání?
.
>>>Mockrát děkuji za rady.
>>>G.
>>*****************
>>Nerozumím asi dost dobře vaší otázce, jak "začala
>>účtovat s.r.o" ??
>>Jako že se firma stala s.r.o? V tom případě nechápu
>>PS?
>
>Společnost byla založena už dříve (snad okolo r.1995),
>ale firma, kde nyní pracuje účtuje tuto společnst dva
>teprve druhým rokem.
>PS dala k dispozici bývalá účetní té společnosti.
***Měla jsem podobný případ. Řešila jsem to tak, že jsem ty nedohledatelné závazky přeúčtovala na analytický účet 321900, a tym to pořád "visí". Nevím jestli je to správně, ale aspoň další léta mohu celkem v pohodě udělat dokladovou inventuru toho, co jsem zaúčtovala já. Snad nějaká zkušenější účetní nám poradí lépe
Re: Prosím o radu - podvojné účetnictví
*** Tak tohle zase děsí mě: když účetní chce poplatníkovi zvedat daňový základ, když se jí nelíbí nějaké číslo :-)) Kdybyste tu "zvýšenou daň" měla platit ze svého, taky byste se tak lehce těch závazků zbavila? Dohledávat a zjišťovat, zda nejsou zaniklé - pak máte povinnost "dodaňovat" ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 3. 2006 9:18
Nastoupila jsem do firmy, která vede externě účetnictví. Firma před dvěma roky začala účtovat spol. s r.o. a k dispozici měla pouze počáteční stavy účtů + daňové přiznání z předchozího roku. Takto začala účtovat, nyní jsem při kontrole zjistila, že tam byl PS 321 zhruba půl milionu Kč, které se tam táhnout dodnes, po s.r.o. nikdo nic nevymáhá, a navíc neexistují v programu doklady a fyzicky není ani dokladová inventura, z čeho se zůstatek závazků na 321 skládá. Dost mě to děsí a nevím co s tím, logicky nesedí saldo na účty apod. Je možné se tohoto zůstatku (neodůvoditelného a nedohledatelného) zbavit? Zdanit ty závazky? Aniž bychom museli podávat opravné daňové přiznání?
Mockrát děkuji za rady.
G.