Re: DPP do 5000
Tak ze pokud jsem spravne pochopil, musim jeste se prihlasit na zalohovou dan? jak je to s tim, ze jsem jeste neprihlasen k teto dani, ale mam zamestnance uz skoro 4 mesice, avsak mi jeste nenastala povinnost platit dan. Musim se prihlasit na tuto dan?
I když je ta daň nakonec po slevách nulová, musíte být přihlášen jako plátce daně ze závislé činnosti, protože máte zaměstnance, kteří jsou daněni zálohovou daní. Po skončení roku pak podáváte na FÚ přehled o sražených zálohových daních - i když tam budou nuly.
Ja uz ted nic nechapu. Co mam delat. Pokud mam zamestnance od listopadu, a nic danovemu uradu neodvadel. Mam ho na DPP a mam taky od nej podepsane prohlaseni. V tomto clanku http://www.a-tom.cz/files/KRA_rijen05.pdf je popsane trosku o dohodach, muzu tam tomu verit? citata: U DPP je možno uplatnit nezdanitelné položky a to v částce 3170,- měsíčně a pokud se jedná o studenta, pak ještě + 950,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2006 13:49
Dobry den, mam studentku na DPP, ma taky podepsane prohlaseni (ruzovy papir). Za dva mesice minuleho roku dostala kolem 2000 Kc. Zajima mi musim odvadit srazkovou dan_? prece ma slevy 600+200 Kc.
Dekuji moc.