Vaša rada byla špatně

• (neregistrovaný)

28. 3. 2006 16:29

Nedávno jsem tu žádala o radu, dnes jsem byla na FÚ a výpočet je prý špatně.Tímto nikoho neobvinuji, jen chci lidem říct jak to opravdu má být!!!

Za rok 2004 jsem u klienta uplatňovala výdaje skutečné, za rok 2005 %. Měl pohledávky k 31.12.2004. Bylo mi řečeno, že musím pohledávky zdanit = udělat dodatečné přiznání za rok 2004.Pohledávky mi zvýší základ daně.Potom udělat řádné přiznání za rok 2005, do příjmů dát všechny faktury i ty z roku 2004 zaplacené v roce 2005, z toho odečíst procenta a následně přes tabulku E již jednou zdaněné pohledávky odečíst.Tak jsem to tak udělala a správkyně řekla, že to tak nejde.
    Do příjmů jdou jen faktury vystavené a zaplacené v roce 2005 a procenta z toho a žádné snížení přes tabulku se nedělá.Tak jsem to tam opravila a šla na OSSZ a s hrůzou čekala co mi poví, když mi vlastně základ daně s nimi nesedí.Je to tak správně a opravdu základ daně nemá souhlasit.Jsem z toho paf, už jste se s tím někdo setkal?Snad jsem to napsala srozumitelně, ale vsadím se že gramatika je 100% špatně, s gramatikou nejsem kámoška. :-))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).