Re: Pracovni pravo
odpovim asi jen castecne - ve zkusebni dobe vas zamestnavatel muze vyhodit bez udani duvodu, takze i kdyz budete tehotna (zalezi na vas, jestli mu to reknete); z predchoziho zamestnani mate ochrannou lhutu 42 dni (jestli se prodluzuje kvuli tehotenstvi, to nevim, ale myslim, ze ne), ale nejsem si jista, jestli nekonci dnem, kdy nastoupite do jineho zamestnani (asi by bylo logicke, kdyby koncila) - protoze pak vam nemocenskou vyplaci novy zamestnavatel.
Az vam skonci smlouva na dobu urcitou, tak bud skoncite pracovni pomer nebo s vami zamestnavatel uzavre dalsi pracovni pomer - to zalezi na nem....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 3. 2006 18:40
Dobry den, poradi mi prosim nekdo v oblasti pracovniho prava?
10.1 jsem ukoncila pracovni pomer. Od unora jsem nastoupila do nove firmy kde mam 3 mesicni zkusebni dobu a pracovni smlouvu na dobu urcitou, po dobu jednoho roku. Pak se pry da uz na dobu neurcitou. Co se stane pokud otehotnim.
Muze mne zamestnavatel vyhodit ve zkusebni dobe?
Co se stane po roce az mi skonci smlouva (pokud mne nevyhou ve ZD)
Puvodni zamestnavatel by mi mel zajistit 4 mesicni ochrannou lhutu nebo tak neco, ale jak to chodi v praxi??
Dekuji Pavla