Re: Nevýděl. organizace- dar předmět dan
Já účtuji občanské sdružení (také nevýdělečná org.) a sponzorské dary jsou předmětem daně z příjmu, ale až od nějaké výše, loni to myslím bylo 200000,- a letos nevím, my jsme tam moc neměli :-), takže pokud máte do 190000,- tak určitě žádná daň.
Moc jsem asi nepomohla, ale alespoň stéblo...
Verunka
Dary nejsou předmětem daně u nevýdělečné organizace. Vïz §18, 2a - je to trochu nesrozumitelně napsáno, ale je to tak. Předmětem daně jsou příjmy z reklam, nájemného a členských příspěvků - pokud nejsou osvobozené dle §19.
To jsem v zákoně našla, ale nevím jak a kam uvedu osvobození v přiznání. Vyplnila jsem udaje o nabytém majetku oddíl 2b) peněžní prostředky......., pak až příloha č.1 řádek 116 celková hodnota . Jde mi o to, jestli se někde v přiznání uvádí, že je to dar osvobozený podle uvedeného § . Nebo přikládím kopii darovací smlouvy? Omlouvám se .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 3. 2006 9:33
Je prosím u nevýdělečné prganizace předmětem daně přijatý dar? Nějak to nemůžu nikde najít. Prosím, prosím. J.