Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 3. 2006 14:15
Prosím o pomoc při výpočtu fin.způs.dopravce.Na odboru dopravy mi bylo řečeno že pokud naše společnost koupí další tahač (což právě nastalo) FZ dopravce Rozvahou(zkrácenou) už neprokážeme(prý nám to nedá) a máme si zajistit pojištění.Ať počítám a snažím se jak chci,mě pořád vychází že máme.a tak jsem v koncích,bez prokázané FZ nevydají další opis k Eurolicenci,auto nevyjede a mě šéf asi střelí.Já počítám podle vzoru/tabulky kterou jsem našla na stránkách Krajského úřadu-odporu dopravy a silničního hiospodářství takto:
Rozvaha ř.001 sloupec netto Aktiva celkem - odečtu ř.020 Cizí zdroje + přičtu ř.021 Rezervy.Nic víc tam není uvedeno.Ale podle vyhl.č.366/1999 si myslím že by se měl ještě odečít základní kapitál (brát ho jako ostatní pasiva a taky ho odečíst od aktiv netto).Máte prosím někdo v této záležitosti znalosti,zkušenosti,víte o šikovné tabulce na netu která mi to zkontoluje?Předem všem moc a moc děkuju.