Prosím o pomoc při výpočtu fin.způs.dopravce.Na odboru dopravy mi bylo řečeno že pokud naše společnost koupí další tahač (což právě nastalo) FZ dopravce Rozvahou(zkrácenou) už neprokážeme(prý nám to nedá) a máme si zajistit pojištění.Ať počítám a snažím se jak chci,mě pořád vychází že máme.a tak jsem v koncích,bez prokázané FZ nevydají další opis k Eurolicenci,auto nevyjede a mě šéf asi střelí.Já počítám podle vzoru/tabulky kterou jsem našla na stránkách Krajského úřadu-odporu dopravy a silničního hiospodářství takto: Rozvaha ř.001 sloupec netto Aktiva celkem - odečtu ř.020 Cizí zdroje + přičtu ř.021 Rezervy.Nic víc tam není uvedeno.Ale podle vyhl.č.366/1999 si myslím že by se měl ještě odečít základní kapitál (brát ho jako ostatní pasiva a taky ho odečíst od aktiv netto).Máte prosím někdo v této záležitosti znalosti,zkušenosti,víte o šikovné tabulce na netu která mi to zkontoluje?Předem všem moc a moc děkuju.
29. 3. 2006 14:15
Prosím o pomoc při výpočtu fin.způs.dopravce.Na odboru dopravy mi bylo řečeno že pokud naše společnost koupí další tahač (což právě nastalo) FZ dopravce Rozvahou(zkrácenou) už neprokážeme(prý nám to nedá) a máme si zajistit pojištění.Ať počítám a snažím se jak chci,mě pořád vychází že máme.a tak jsem v koncích,bez prokázané FZ nevydají další opis k Eurolicenci,auto nevyjede a mě šéf asi střelí.Já počítám podle vzoru/tabulky kterou jsem našla na stránkách Krajského úřadu-odporu dopravy a silničního hiospodářství takto:
Rozvaha ř.001 sloupec netto Aktiva celkem - odečtu ř.020 Cizí zdroje + přičtu ř.021 Rezervy.Nic víc tam není uvedeno.Ale podle vyhl.č.366/1999 si myslím že by se měl ještě odečít základní kapitál (brát ho jako ostatní pasiva a taky ho odečíst od aktiv netto).Máte prosím někdo v této záležitosti znalosti,zkušenosti,víte o šikovné tabulce na netu která mi to zkontoluje?Předem všem moc a moc děkuju.