Student - dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

29. 3. 2006 16:34

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik si může vydělat student měsíčně (myslím si že 4.120), aby ho to nijak neovlivnilo v dani. Bude s ním sepsána dohoda o provedení práce. jak je to ze sociálním, zdravotním a daní? Musí to někde ohlásit zaměstnavatel a student? Nebo stačí jen podepsaná dohoda o provedení práce a zaměstnavatel si dá částku do nákladů a tím to končí? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2006 17:15

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Student - dohoda o provedení práce
      Protože se z DOPP neodvádí pojištění, nehlásí se ani na ZP, ani na sociálku. Jako plátce daně se ale zaměstnavatel přihlásit musí, protože i když daň vyjde po slevách nulová, existuje zaměstnanec, který je daněn. A po skončení roku se musí podat na FÚ přehled o sražených a odvedených daních, i když tyto jsou nulové. Pokud podepíše prohlášení a doloží potvrzení o studiu, uplatní se sleva z daně ve výši 600 Kč na poplatníka a 200 Kč na studenta, tzn. celkem 800 Kč. To znamená, že hrubá odměna může činit až 6600 Kč, z toho je daň 792 Kč, po slevách je daň 0. (Loni to vycházelo na 4120 hrubého, protože byl jiný způsob danění).

• 29. 3. 2006 21:41

Pavča (neregistrovaný)

Re: Student - dohoda o provedení práce
      Zapomněla jsem poznačit, že se mi jedná o rok 2005. Můžete mi dát vědět, jak to bylo v tomto roce? Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).