Re: Předčasně ukončený leasing-Prosííím
U movitého majetku je to 1 rok, ale to neplatí pro majetek pořízený leasingem-§29/1/a, možná by šla využít věta o tom, že při nedodržení podmínek leasingu, lze do vstupní ceny zahrnout veškeré nájemné uhrazené, které nebylo výdajem dle § 24- tamtéž. Promyslete to.
Re: Předčasně ukončený leasing-Prosííím
Vladko nad tím jsem právě přemýšlela a tím pádem by mohl uplatnit i výdaje na benzín měsíce 1-9,ne?Měl ho v nájmu a pak ho odkoupil,ale nedodržel podmínky leasingu a dal si ho do majetku v ceně,jakou zaplatil....celý den o tom debatuju a už nemůžu:o(
Re: Prosííím Bdm
*** Ono to vážně je v tom §29 nešikovné. A nikde jinde než v něm odpověď nenajdete. V tom §29/1/a je přesně NEJSOU-LI dodrženy podmínky..." ale to není Váš případ - Vy jste si to nájemné tam JEN nedali. Pokud budeme trvat na doslovném znění, tak to neuplatníte. Na druhou stranu SE UZNÁVÁ za vstupní cenu celá hodnota leasingu u "soukromých" osob, které auto po leasingu prodávají do jednoho roku. Ale na to taky nemůžete spoléhat. Opravdu asi bude nejjistější, když ho nezařadíte, po dobu leasingu budete uplatňovat palivo v prokázané výši a pak jako u auta vlastního-nezahrnutého.***
Re: Prosííím Bdm
V.K. Já mám s t á l e s v ů j názor! A kdykoliv se o něj s paní Blankou -bdm- rád "rafnu" jak je možno zjistit z dosavadí diskuse. Ale bohužel nevím všechno a tak mám obavy aby mě něco neuteklo. V tomto případě věřím, že SE TO UZNÁVÁ a jde to jistě rychleji a bez keců, pokud je jistá zainteresovanost.
NIKDO so nebude stěžovat na FÚ, že mu jistý/á
úředník/ce "přehlédl/a" DROBNOST a to, že do ceny =
§10/(5) U příjmů podle odstavce 1 písm. b) je výdajem cena, za kterou poplatník věc (právo) prokazatelně nabyl= započítal i nájem.
Nechcete snad tvrdit, že ve Vysokém Mýtě to odmítl ředitel FÚ?!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 3. 2006 20:15
Podnikatel má auto na leasing,ale v letech 2003-2004 si nedával do výdajů v účetnictví žádné výdaje s ním spojené.Vede DE.
V roce 2005 se rozhodl, že ho chce vložit do účetnictví.
Skončil mu leasing 10/2005 - kupní cena 1000,- od leas.společnosti.
Jakým způsobem ho můžu dát do výdajů?
Dnes jsem studovala zákony,ale s tímto se tam prostě nesetkávám.
Dozvěděla jsem se, že odhad auta a následný vklad do firmy nelze 5 let po skutečné kupní ceně auta.