Re: Předčasně ukončený leasing-Prosííím
U movitého majetku je to 1 rok, ale to neplatí pro majetek pořízený leasingem-§29/1/a, možná by šla využít věta o tom, že při nedodržení podmínek leasingu, lze do vstupní ceny zahrnout veškeré nájemné uhrazené, které nebylo výdajem dle § 24- tamtéž. Promyslete to.
Re: Předčasně ukončený leasing-Prosííím
Vladko nad tím jsem právě přemýšlela a tím pádem by mohl uplatnit i výdaje na benzín měsíce 1-9,ne?Měl ho v nájmu a pak ho odkoupil,ale nedodržel podmínky leasingu a dal si ho do majetku v ceně,jakou zaplatil....celý den o tom debatuju a už nemůžu:o(
Re: Prosííím Bdm
*** Ono to vážně je v tom §29 nešikovné. A nikde jinde než v něm odpověď nenajdete. V tom §29/1/a je přesně NEJSOU-LI dodrženy podmínky..." ale to není Váš případ - Vy jste si to nájemné tam JEN nedali. Pokud budeme trvat na doslovném znění, tak to neuplatníte. Na druhou stranu SE UZNÁVÁ za vstupní cenu celá hodnota leasingu u "soukromých" osob, které auto po leasingu prodávají do jednoho roku. Ale na to taky nemůžete spoléhat. Opravdu asi bude nejjistější, když ho nezařadíte, po dobu leasingu budete uplatňovat palivo v prokázané výši a pak jako u auta vlastního-nezahrnutého.***
Re: Prosííím Bdm
V.K. Já mám s t á l e s v ů j názor! A kdykoliv se o něj s paní Blankou -bdm- rád "rafnu" jak je možno zjistit z dosavadí diskuse. Ale bohužel nevím všechno a tak mám obavy aby mě něco neuteklo. V tomto případě věřím, že SE TO UZNÁVÁ a jde to jistě rychleji a bez keců, pokud je jistá zainteresovanost.
NIKDO so nebude stěžovat na FÚ, že mu jistý/á
úředník/ce "přehlédl/a" DROBNOST a to, že do ceny =
§10/(5) U příjmů podle odstavce 1 písm. b) je výdajem cena, za kterou poplatník věc (právo) prokazatelně nabyl= započítal i nájem.
Nechcete snad tvrdit, že ve Vysokém Mýtě to odmítl ředitel FÚ?!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 3. 2006 20:15
Podnikatel má auto na leasing,ale v letech 2003-2004 si nedával do výdajů v účetnictví žádné výdaje s ním spojené.Vede DE.
V roce 2005 se rozhodl, že ho chce vložit do účetnictví.
Skončil mu leasing 10/2005 - kupní cena 1000,- od leas.společnosti.
Jakým způsobem ho můžu dát do výdajů?
Dnes jsem studovala zákony,ale s tímto se tam prostě nesetkávám.
Dozvěděla jsem se, že odhad auta a následný vklad do firmy nelze 5 let po skutečné kupní ceně auta.