OPRAVA: min. základ daně + zaměstnání
Špatně jsem se vyjádřila, chtěla bych se zeptat, jestli se do základu daně počítají příjmy ze zaměstnání + poměrná část minimálního základu daně z podnikání za 4 měsíce (v dubnu ukončeno podnikání). Mám 180 tis. Kč ze zaměstnání a min. základ daně mi vychází 35 767,- (107 300,-/12 x 4). V podnikání jsem měla ztrátu, (původně jsem myslela, jestli ji nemohu odečíst od příjmů ze zaměstnání, ale teď jsem už zjistila, že nemohu). Musím tedy počítat 180 000,- + 35 767,- jako základ daně, nebo se do min. základu daně vztahují i příjmy ze závislé činnosti a budu zdaňovat pouze těch 180 000,- ??? Myslím, že je správně tato druhá varianta, ale jak se dívam,jak se dívám do formuláře přiznání, nejsem z toho moc chytrá.Děkuji.
Paní Ilono, děkujeme.
Paní Ilono, již jste zde poradila mému muži, nyní i mě, tímto Vám ještě jednou moc děkujeme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 3. 2006 21:36
Prosím Vás, podnikala jsem v r. 2005 pouze 4 měsíce(v dubnu jsem živnost přerušila) a po celý rok měla příjmy ze zaměstnání. V podnikání jsem měla ztrátu, mohu tuto ztrátu odečíst od příjmů ze zaměstnání?? Ještě jinak, do poměrné části minimálního základu daně (10 300,- /12x4) se počítají i tyto příjmy ze zaměstnání, nebo musím připočíst ještě poměrnou část z podnikání(min.základ daně) , přestože mám ztrátu??? Nejsem si jista, zda jsem teď dobře vysvětlila, co mám na mysli..ale děkuji za každou odpověď.