OPRAVA: min. základ daně + zaměstnání
Špatně jsem se vyjádřila, chtěla bych se zeptat, jestli se do základu daně počítají příjmy ze zaměstnání + poměrná část minimálního základu daně z podnikání za 4 měsíce (v dubnu ukončeno podnikání). Mám 180 tis. Kč ze zaměstnání a min. základ daně mi vychází 35 767,- (107 300,-/12 x 4). V podnikání jsem měla ztrátu, (původně jsem myslela, jestli ji nemohu odečíst od příjmů ze zaměstnání, ale teď jsem už zjistila, že nemohu). Musím tedy počítat 180 000,- + 35 767,- jako základ daně, nebo se do min. základu daně vztahují i příjmy ze závislé činnosti a budu zdaňovat pouze těch 180 000,- ??? Myslím, že je správně tato druhá varianta, ale jak se dívam,jak se dívám do formuláře přiznání, nejsem z toho moc chytrá.Děkuji.
Paní Ilono, děkujeme.
Paní Ilono, již jste zde poradila mému muži, nyní i mě, tímto Vám ještě jednou moc děkujeme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2006 21:36
Prosím Vás, podnikala jsem v r. 2005 pouze 4 měsíce(v dubnu jsem živnost přerušila) a po celý rok měla příjmy ze zaměstnání. V podnikání jsem měla ztrátu, mohu tuto ztrátu odečíst od příjmů ze zaměstnání?? Ještě jinak, do poměrné části minimálního základu daně (10 300,- /12x4) se počítají i tyto příjmy ze zaměstnání, nebo musím připočíst ještě poměrnou část z podnikání(min.základ daně) , přestože mám ztrátu??? Nejsem si jista, zda jsem teď dobře vysvětlila, co mám na mysli..ale děkuji za každou odpověď.