Re: Pronájem dílny
*** Především bude nutné dát do pořádku ty vztahy. Buď nájem = za peníze (pak cena obvyklá) nebo bezplatně = vypůjčka (může být ale vypůjčka bývá předmětem daně darovací). Od toho se pak budou odvíjet ty náklady na úpravy. U nájmu tak některé úpravy, opravy i TZ dostanete - ale musí se rozlišovat, co jsou opravy a co už TZ. U vypůjčky to moc nepůjde ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 3. 2006 23:20
Dobrý den, klient si pronajal dílnu od otce a začal ji přestavovat a hlavně zvětšovat. Jeho bývalá účetní dávala veškerý stavební materiál do daňových nákladů a uplatňovala odpočet DPH. Já teď nevím, protože se mi to nezdá správné.Vysčítala jsem veškeré náklady na dílnu - asi 165000,- - a nejsem si jista, jak dál postupovat. Budu to evidovat a až bude dílna zkolaudovaná, tak zaeviduju jako HIM. A hlavně to vyndám z daňových nákladů. A ještě on otci neplatí žádný pronájem, to se mi taky nezdá. Přece jen je to osoba zpřízněná a tam by asi měl být nájem v ceně obvyklé?On ani nemá žádnou nájemní smlouvu. Prosím o reace, díky.