Prosím o radu-zaměstnanec-srážky za díte

• (neregistrovaný)

30. 3. 2006 10:06

Prosím o radu zjistila jsem,že ačkoliv jsem do práce dávala potvrzení,že mi dcera studuje,za rok 2003+2004 mi vůbec nedávali za ni odpočty,dá se to zpětně ještě opravit??? Prosím poradte mi! V práci se mi omluvili,ale že si to mám zařídit sama :( Já se z toho asi zblázním!

Prosím všechny o radu,jak postupovat a zda se to dá opravit :(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2006 10:13

Karel (neregistrovaný)

Re: Prosím o radu-zaměstnanec-srážky za
      Pokud je chyba na strane zamestnavatele muze to napravit v rocnim zuctovani (jen rok 2005). Jinak si muzete podat sama danove priznani a uplatnit si to tam. (zpetne az 3 roky)

• 30. 3. 2006 10:13

(neregistrovaný)

Re: Prosím o radu-zaměstnanec-srážky za
      Já bych podala přiznání FO typ A (zaškrkla bych "dodatečné")platné pro rok 2003 a pro rok 2004 s tím, že Vám musí mzdovka dát potvrzení o provedení ročního zúčtování za tyto roky.
      Do zaplacených záloh si dáte to, co jste běžně platila a ještě to, co Vám vrátili v případném ročním zúčtování. Pokud mzdovka roční zúčtování neprovedla, tak Vám vydá jen potvrzení o příjmech a sražených zálohách na pojistné a daň a Vy si opět vyplníte přiznání typu A, ale zaškrnete "řádné") - není moc těžké vyplnit, staré formuláře možná ještě stáhnete i na internetu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).