Prosím o radu...začínám

• (neregistrovaný)

30. 3. 2006 10:12

Rozhodla jsem se stát se OSVČ. Nyní jsem ve výpovědní lhůtě z HPP, končím 30.4. Oznámit živnost chci 5.4., datum zahájení provozování bude 1.5. To už bych ale samozřejmě chtěla mít vše připraveno....např. založené www. stránky s fotkami aktuální nabídky, vytištěné nabídkové letáky apod. Odkdy mohu začít objednávat a nakupovat materiál a zboží a vést účetnictví?
    Předem díky za radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2006 10:27

Ilona (neregistrovaný)

Re: Prosím o radu...začínám
      UCE (tedy spis DE) az od 1.5., ale nakupovat muzete uz driv (jako soukroma osoba) a pak to zpetne dat do vydaju

• 30. 3. 2006 13:47

Michal (neregistrovaný)

To může uplatnit i zásoby nakoupené před datem registrace? Kde je to případně napsané. Myslím, že nemůže.

• 30. 3. 2006 16:23

Jana (neregistrovaný)

Nevím, kde je to přesně psáno (zkusím dohledat), ale už to tady bylo , že rok před zahájením podnikání si můžete výdaje související z podnikáním dát do nákladů.

• 30. 3. 2006 17:08

Šárka (neregistrovaný)

Je to v další diskuzi : "§5/7 ZDP ...přihlédne se i k zásobám pořízeným v kalendářním roce před zahájením činnosti, obdobně to platí i pro jiné nezbytně vynaložené výdaje spojené se zahájením činnosti
      u DPH- odpočet při změně režimu- zásoby na skladě a dlouhodobý majetek 12 měsíců před datem registrace, nákup od plátce a doložit daňovým dokladem...snad jsem na nic nezapomněla

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).