Re: Prosím o radu...začínám
Nevím, kde je to přesně psáno (zkusím dohledat), ale už to tady bylo , že rok před zahájením podnikání si můžete výdaje související z podnikáním dát do nákladů.
Re: Prosím o radu...začínám
Je to v další diskuzi : "§5/7 ZDP ...přihlédne se i k zásobám pořízeným v kalendářním roce před zahájením činnosti, obdobně to platí i pro jiné nezbytně vynaložené výdaje spojené se zahájením činnosti
u DPH- odpočet při změně režimu- zásoby na skladě a dlouhodobý majetek 12 měsíců před datem registrace, nákup od plátce a doložit daňovým dokladem...snad jsem na nic nezapomněla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 10:12
Rozhodla jsem se stát se OSVČ. Nyní jsem ve výpovědní lhůtě z HPP, končím 30.4. Oznámit živnost chci 5.4., datum zahájení provozování bude 1.5. To už bych ale samozřejmě chtěla mít vše připraveno....např. založené www. stránky s fotkami aktuální nabídky, vytištěné nabídkové letáky apod. Odkdy mohu začít objednávat a nakupovat materiál a zboží a vést účetnictví?
Předem díky za radu!