Re: Průměr na ŘD po MD - SOS pí Jiřinky
>Na MD nastupuji 1.6.06 (42 dnů před termínem porodu).
>V srpnu 06 (= červencová mzda) dostanu prémie za první
>pololetí 06.
>Prosím o radu:
>1. Nárok na dovolenou za leden-květen 06 mám 8,5 dne
>(20 dnů za rok). Musí mi zaměstnavatel umožnit čerpání
>této dovolené před nástupem na MD? Nebo má právo tuto
>dovolenou poskytnout v rámci čerpání dovolené po MD,
>tj. v prosinci 06 (1 dítě)?
>2. Čerpání řádné dovolené po mateřské dovolené začne v
>prosinci. Bude průměr na tuto dovolenou počítán z
>3Q/06 (budu mít příjem ze zaplacených prémií)? Pokud ano,
>bude to pro mne pravděpodobně velmi nevýhodné…
>Předem všem děkuji.
1) Před nástupem na MD nemusí čerpání dovolené povolit. V tom případě si o čerpání dovolené požádáte ihned po skončení mateřské a tam už Vám to povolit musí. Pokud nejste dlouhodobě nemocná a nebude se Vám tedy krátit dovolená pro nemoc, máte nárok na celých 20 dní za rok 2005, protože kvůli mateřské se dovolená nekrátí.
2) Z 3. čtvrtletí se průměr nebude počítat, protože tam nebudete mít odpracovanou ani hodinu. Bude použit průměr pravděpodobný, tj. určený takový, jakého byste asi dosáhla, kdybyste v tom čtvrtletí pracovala.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 3. 2006 11:29
Na MD nastupuji 1.6.06 (42 dnů před termínem porodu). V srpnu 06 (= červencová mzda) dostanu prémie za první pololetí 06.
Prosím o radu:
1. Nárok na dovolenou za leden-květen 06 mám 8,5 dne (20 dnů za rok). Musí mi zaměstnavatel umožnit čerpání této dovolené před nástupem na MD? Nebo má právo tuto dovolenou poskytnout v rámci čerpání dovolené po MD, tj. v prosinci 06 (1 dítě)?
2. Čerpání řádné dovolené po mateřské dovolené začne v prosinci. Bude průměr na tuto dovolenou počítán z 3Q/06 (budu mít příjem ze zaplacených prémií)? Pokud ano, bude to pro mne pravděpodobně velmi nevýhodné…
Předem všem děkuji.