Re: Průměr na ŘD po MD - SOS pí Jiřinky
>Na MD nastupuji 1.6.06 (42 dnů před termínem porodu).
>V srpnu 06 (= červencová mzda) dostanu prémie za první
>pololetí 06.
>Prosím o radu:
>1. Nárok na dovolenou za leden-květen 06 mám 8,5 dne
>(20 dnů za rok). Musí mi zaměstnavatel umožnit čerpání
>této dovolené před nástupem na MD? Nebo má právo tuto
>dovolenou poskytnout v rámci čerpání dovolené po MD,
>tj. v prosinci 06 (1 dítě)?
>2. Čerpání řádné dovolené po mateřské dovolené začne v
>prosinci. Bude průměr na tuto dovolenou počítán z
>3Q/06 (budu mít příjem ze zaplacených prémií)? Pokud ano,
>bude to pro mne pravděpodobně velmi nevýhodné…
>Předem všem děkuji.
1) Před nástupem na MD nemusí čerpání dovolené povolit. V tom případě si o čerpání dovolené požádáte ihned po skončení mateřské a tam už Vám to povolit musí. Pokud nejste dlouhodobě nemocná a nebude se Vám tedy krátit dovolená pro nemoc, máte nárok na celých 20 dní za rok 2005, protože kvůli mateřské se dovolená nekrátí.
2) Z 3. čtvrtletí se průměr nebude počítat, protože tam nebudete mít odpracovanou ani hodinu. Bude použit průměr pravděpodobný, tj. určený takový, jakého byste asi dosáhla, kdybyste v tom čtvrtletí pracovala.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 11:29
Na MD nastupuji 1.6.06 (42 dnů před termínem porodu). V srpnu 06 (= červencová mzda) dostanu prémie za první pololetí 06.
Prosím o radu:
1. Nárok na dovolenou za leden-květen 06 mám 8,5 dne (20 dnů za rok). Musí mi zaměstnavatel umožnit čerpání této dovolené před nástupem na MD? Nebo má právo tuto dovolenou poskytnout v rámci čerpání dovolené po MD, tj. v prosinci 06 (1 dítě)?
2. Čerpání řádné dovolené po mateřské dovolené začne v prosinci. Bude průměr na tuto dovolenou počítán z 3Q/06 (budu mít příjem ze zaplacených prémií)? Pokud ano, bude to pro mne pravděpodobně velmi nevýhodné…
Předem všem děkuji.