Re: Moc Vás prosím, poraďte!
To účetnictví jste převzali už od 1.ledna? Kromě špatně navedených počátečních stavů to ještě můžebýt tak,že ten, kdo počítal mzdy a daň za rok 2004 zapomněl udělat předpis do roku 2004 a vy jste jenom v roce 2005 provedli platby. Tím pádem Vám opravdu visí tyto placené částky jako zůstatky.
Re: Moc Vás prosím, poraďte!
K DzPP0, v roce 2004 jste měli mít předpis odvodu daně tj
591/341 a pak by se následně v roce 2005 po zaplacení daň.povinnsti účet 341 vynuloval.
A není mi zcela jasné proč jste použili při účtování mezd za 12/05 účet časového rozlišení. ZP a SZ vedu se zústatkem ke konci roku a při zahájení nového roku je mám jako PS účtu a po zaplacení do konce ledna se mi opět účty vynulují.
Přeji hezký den. Lída K.
Re: Moc Vás prosím, poraďte! pro Lídu
Já hlavně nevidím důvod proč účtovat na účet 38, na těchto účtech účtuji pokud chci časově rozlišit náklady a výnosy, ale to vy přece v případě proúčtování mzdových nákladů za měsíc prosinec máte vyřešené. Já to považují v případě účtování mzdových nákladů za prosinec 2005 jako ne správné.
Lída K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 12:12
Dobrý den, prosím o radu:
Jsme s.r.o. a za r.2004 nám bylo účto zpracováváno externě. V r.2005 máme vlastní účetní, se kterou teď řešíme jeden problém.
Na BV za květen 2005 je částka za zaplacení daně z příjmu za r.2004. Tato částka se zaúčtovala 341/221.
Jenže teď nám na účtu 341 ty peníze "visí". Totéž jsou i mzdy za prosinec 2004. V roce 2005 na účtu 336 nemáme spárované ZP a SP. Poradíte co s tím?
Mzdy za prosinec 2005 jsme dali na 383 s tím, že podel výpisu se 383 dorovná. Je tak správně?
Děkuji za ochotu a odpovědi.