Re: Moc Vás prosím, poraďte!
To účetnictví jste převzali už od 1.ledna? Kromě špatně navedených počátečních stavů to ještě můžebýt tak,že ten, kdo počítal mzdy a daň za rok 2004 zapomněl udělat předpis do roku 2004 a vy jste jenom v roce 2005 provedli platby. Tím pádem Vám opravdu visí tyto placené částky jako zůstatky.
Re: Moc Vás prosím, poraďte!
K DzPP0, v roce 2004 jste měli mít předpis odvodu daně tj
591/341 a pak by se následně v roce 2005 po zaplacení daň.povinnsti účet 341 vynuloval.
A není mi zcela jasné proč jste použili při účtování mezd za 12/05 účet časového rozlišení. ZP a SZ vedu se zústatkem ke konci roku a při zahájení nového roku je mám jako PS účtu a po zaplacení do konce ledna se mi opět účty vynulují.
Přeji hezký den. Lída K.
Re: Moc Vás prosím, poraďte! pro Lídu
Já hlavně nevidím důvod proč účtovat na účet 38, na těchto účtech účtuji pokud chci časově rozlišit náklady a výnosy, ale to vy přece v případě proúčtování mzdových nákladů za měsíc prosinec máte vyřešené. Já to považují v případě účtování mzdových nákladů za prosinec 2005 jako ne správné.
Lída K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 3. 2006 12:12
Dobrý den, prosím o radu:
Jsme s.r.o. a za r.2004 nám bylo účto zpracováváno externě. V r.2005 máme vlastní účetní, se kterou teď řešíme jeden problém.
Na BV za květen 2005 je částka za zaplacení daně z příjmu za r.2004. Tato částka se zaúčtovala 341/221.
Jenže teď nám na účtu 341 ty peníze "visí". Totéž jsou i mzdy za prosinec 2004. V roce 2005 na účtu 336 nemáme spárované ZP a SP. Poradíte co s tím?
Mzdy za prosinec 2005 jsme dali na 383 s tím, že podel výpisu se 383 dorovná. Je tak správně?
Děkuji za ochotu a odpovědi.