Náklady 50% - co pohledávky a závazky

• (neregistrovaný)

30. 3. 2006 14:33

Dobrý den,
    jsem OSVČ a uplatňuji do daně z příjmů paušální náklady 50%. Někde jsem slyšel, že se musí dodanit i pohledávky na konci roku. A co se potom děje se závazky na konci roku, daní se jen rozdíl mezi pohledávkami a závazky nebo veškeré pohledávky? Doporučíte mi na toto i nějaký paragraf. Děkuji za rychlou odpověď - 31.3. se kvapem blíží.
    S pozdravem
    Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2006 15:10

Ilona (neregistrovaný)

Re: Náklady 50% - co pohledávky a závazk
      dodanujete ale pouze pri prechodu z DE na vydaje %.... pokud jste v roce 2004 vedl DE a k 31.12.04 mel pohledavky/zavazky nebo zasoby, tak za ten rok 2004 musite dat dodatecne priznani a o pohledavky a zasoby zvysit zaklad dane, o zavazky snizit....
      opravdu se vas toto tyka?

• 30. 3. 2006 15:57

Petr Láníček (neregistrovaný)

Popravdě mám v tom čím dál větší zmatek, vedu daňovou evidenci již několik a povedu ji i nadále kvůli DPH, jsem plátce. Ale jelikož mě letos vychází nízké náklady, chci uplatnit 50%. To dodanění je určitě zpětné? Já myslel že budu danit pohledávky na konci roku 2005, ptal jsem se i na FU, ani tam v tom nemají moc jasno ...
      Můžete mi to někdo objasnit. Nechápu tu logiku. A je na to nějaký paragraf. Zatím děkuji paní Iloně za názor, ale ještě více mi zamotal hlavu ...
      Petr

• 30. 3. 2006 16:25

Zdena (neregistrovaný)

Ano, je na to paragraf a můžete si ho přečíst zde na serveru. Nahoře je nabídka Zákony, v ní najděte zákon o daních z příjmů a v něm § 23, odst. 8. Hned budete mít jasno:-)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).