Re: Náklady 50% - co pohledávky a závazk
dodanujete ale pouze pri prechodu z DE na vydaje %.... pokud jste v roce 2004 vedl DE a k 31.12.04 mel pohledavky/zavazky nebo zasoby, tak za ten rok 2004 musite dat dodatecne priznani a o pohledavky a zasoby zvysit zaklad dane, o zavazky snizit....
opravdu se vas toto tyka?
Popravdě mám v tom čím dál větší zmatek, vedu daňovou evidenci již několik a povedu ji i nadále kvůli DPH, jsem plátce. Ale jelikož mě letos vychází nízké náklady, chci uplatnit 50%. To dodanění je určitě zpětné? Já myslel že budu danit pohledávky na konci roku 2005, ptal jsem se i na FU, ani tam v tom nemají moc jasno ...
Můžete mi to někdo objasnit. Nechápu tu logiku. A je na to nějaký paragraf. Zatím děkuji paní Iloně za názor, ale ještě více mi zamotal hlavu ...
Petr
Ano, je na to paragraf a můžete si ho přečíst zde na serveru. Nahoře je nabídka Zákony, v ní najděte zákon o daních z příjmů a v něm § 23, odst. 8. Hned budete mít jasno:-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 3. 2006 14:33
Dobrý den,
jsem OSVČ a uplatňuji do daně z příjmů paušální náklady 50%. Někde jsem slyšel, že se musí dodanit i pohledávky na konci roku. A co se potom děje se závazky na konci roku, daní se jen rozdíl mezi pohledávkami a závazky nebo veškeré pohledávky? Doporučíte mi na toto i nějaký paragraf. Děkuji za rychlou odpověď - 31.3. se kvapem blíží.
S pozdravem
Petr