Re: žádost o podání přiznání až k 30.4.0
>Prosím moc o radu,četla jsem,že můžu zaslat žádost o
>možnost podání přiznání až třeba k 30.4.06, kde
>vyjasním důvod prodloužení termínu. A že je správní poplatek
>300 Kč, ale nevíte kdy se těch 300 Kč platí? To mi
>vyúčtuje pak FU?Nebo to platím spolu se zasláním
>žádosti?Jako na účet FU,předvolbu použiji 3711-číslo FU a V.S.
>rodné číslo? Má s tím někdo zkušenosti??? Prosím o
>radu!
>
>
>Jedná se o: Poplatník požádá správce daně o
>prodloužení termínu.
>K žádosti s uvedením nového termínu a důvodů je třeba
>uhradit správní poplatek ve výši 300 Kč.
>Nerozhodne-li správce daně před uplynutím žádané lhůty
>(do 30. 4.), považuje se prodloužená lhůta za
>povolenou. Je-li zamítavé rozhodnutí doručeno po uplynutí
>stanovené lhůty, jejíž prodloužení je žádáno (např. 15.
>4.), končí běh žádané lhůty uplynutím tolika dnů po
>doručení zamítavého rozhodnutí, kolik dnů zbývalo v době
>podání žádosti do uplynutí stanovené lhůty (tj. 19. 4.,
>neboť od podání žádosti zbývalo do konce lhůty 4
>dny).
>
Na žádost vylepte 300Kč kolek.Pokud by jste to posílala převodem je to zbytečně zdlouhavé.
>
>
Ten kolek určitě zakoupím i na té poště? A nevíte,zda tu žádost můžu vůbec poslat poštou? mě stačí na dokončení účetnictví tak víkend a nechci najímat daň poradce.
Máte s tímto už zkušenosti?Nepřijde mi pak FU na kontrolu?nebo nenapaří mi penále?
Předem děkuji za info!
Jestli Vám stačí víkend, tak se zítra zkuste domluvit s Vaším správcem daně, že to přinesete v pondělí. Většinou jsou přístupní.
Kolek na poště zakoupíte - v hodnotě 200 a 100 . S tímto zkušenost nemám. Rozhodně bych Vám doporučila žádost odnést osobně a jedno provedení nechat potvrdit v podatelně. Možná by stálo za to, zkusit na Vaše FÚ zavolat a předem se domluvit a pak žádost odnést.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 16:30
Prosím moc o radu,četla jsem,že můžu zaslat žádost o možnost podání přiznání až třeba k 30.4.06, kde vyjasním důvod prodloužení termínu. A že je správní poplatek 300 Kč, ale nevíte kdy se těch 300 Kč platí? To mi vyúčtuje pak FU?Nebo to platím spolu se zasláním žádosti?Jako na účet FU,předvolbu použiji 3711-číslo FU a V.S. rodné číslo? Má s tím někdo zkušenosti??? Prosím o radu!
Jedná se o: Poplatník požádá správce daně o prodloužení termínu.
K žádosti s uvedením nového termínu a důvodů je třeba uhradit správní poplatek ve výši 300 Kč.
Nerozhodne-li správce daně před uplynutím žádané lhůty (do 30. 4.), považuje se prodloužená lhůta za povolenou. Je-li zamítavé rozhodnutí doručeno po uplynutí stanovené lhůty, jejíž prodloužení je žádáno (např. 15. 4.), končí běh žádané lhůty uplynutím tolika dnů po doručení zamítavého rozhodnutí, kolik dnů zbývalo v době podání žádosti do uplynutí stanovené lhůty (tj. 19. 4., neboť od podání žádosti zbývalo do konce lhůty 4 dny).