Re: žádost o podání přiznání až k 30.4.0
>Prosím moc o radu,četla jsem,že můžu zaslat žádost o
>možnost podání přiznání až třeba k 30.4.06, kde
>vyjasním důvod prodloužení termínu. A že je správní poplatek
>300 Kč, ale nevíte kdy se těch 300 Kč platí? To mi
>vyúčtuje pak FU?Nebo to platím spolu se zasláním
>žádosti?Jako na účet FU,předvolbu použiji 3711-číslo FU a V.S.
>rodné číslo? Má s tím někdo zkušenosti??? Prosím o
>radu!
>
>
>Jedná se o: Poplatník požádá správce daně o
>prodloužení termínu.
>K žádosti s uvedením nového termínu a důvodů je třeba
>uhradit správní poplatek ve výši 300 Kč.
>Nerozhodne-li správce daně před uplynutím žádané lhůty
>(do 30. 4.), považuje se prodloužená lhůta za
>povolenou. Je-li zamítavé rozhodnutí doručeno po uplynutí
>stanovené lhůty, jejíž prodloužení je žádáno (např. 15.
>4.), končí běh žádané lhůty uplynutím tolika dnů po
>doručení zamítavého rozhodnutí, kolik dnů zbývalo v době
>podání žádosti do uplynutí stanovené lhůty (tj. 19. 4.,
>neboť od podání žádosti zbývalo do konce lhůty 4
>dny).
>
Na žádost vylepte 300Kč kolek.Pokud by jste to posílala převodem je to zbytečně zdlouhavé.
>
>
Ten kolek určitě zakoupím i na té poště? A nevíte,zda tu žádost můžu vůbec poslat poštou? mě stačí na dokončení účetnictví tak víkend a nechci najímat daň poradce.
Máte s tímto už zkušenosti?Nepřijde mi pak FU na kontrolu?nebo nenapaří mi penále?
Předem děkuji za info!
Jestli Vám stačí víkend, tak se zítra zkuste domluvit s Vaším správcem daně, že to přinesete v pondělí. Většinou jsou přístupní.
Kolek na poště zakoupíte - v hodnotě 200 a 100 . S tímto zkušenost nemám. Rozhodně bych Vám doporučila žádost odnést osobně a jedno provedení nechat potvrdit v podatelně. Možná by stálo za to, zkusit na Vaše FÚ zavolat a předem se domluvit a pak žádost odnést.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 3. 2006 16:30
Prosím moc o radu,četla jsem,že můžu zaslat žádost o možnost podání přiznání až třeba k 30.4.06, kde vyjasním důvod prodloužení termínu. A že je správní poplatek 300 Kč, ale nevíte kdy se těch 300 Kč platí? To mi vyúčtuje pak FU?Nebo to platím spolu se zasláním žádosti?Jako na účet FU,předvolbu použiji 3711-číslo FU a V.S. rodné číslo? Má s tím někdo zkušenosti??? Prosím o radu!
Jedná se o: Poplatník požádá správce daně o prodloužení termínu.
K žádosti s uvedením nového termínu a důvodů je třeba uhradit správní poplatek ve výši 300 Kč.
Nerozhodne-li správce daně před uplynutím žádané lhůty (do 30. 4.), považuje se prodloužená lhůta za povolenou. Je-li zamítavé rozhodnutí doručeno po uplynutí stanovené lhůty, jejíž prodloužení je žádáno (např. 15. 4.), končí běh žádané lhůty uplynutím tolika dnů po doručení zamítavého rozhodnutí, kolik dnů zbývalo v době podání žádosti do uplynutí stanovené lhůty (tj. 19. 4., neboť od podání žádosti zbývalo do konce lhůty 4 dny).