Re: moc prosím
Nepřepočítávala jsem to po vás, ale ten přeplatek je možný, protože na rozdíl od minulých let můžete skutečně dostat peníze od státu = daňový bonus. Jen pro jistotu - neuplatňuje ty děti jako vyživované Váš manžel? (tedy pokud nějakého máte - nechci se Vás dotknout... ale oba ty děti uplatňovat nemůžete).
Re: moc prosím
Za předpokladu, že děti u daně z příjmu neuplatňuje jako vyživované nikdo jiný, pak máte skutečně nárok na daňový bonus -ve Vašem případě je to skutečně přeplatek 11055,- Kč o jehož vrácení si požádáte na tiskopise daň. přiznání - str.4.
Tyto výpočty platí za předpokladu, že obě děti vyživujete celých
12 měsíců v roce 2005. Pokud by se Vám dítě narodilo v průběhu roku 2005, pak daňové zvýhodnění se krátí o 500,-- Kč měsíčně/1dítě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 18:28
Dobrý den, jsem FO (žena na mateřské) mám 2 děti. Chtěla bych se optat zda je můj počet správný.
zisk 44407
nezd.část. -38040
=6300 zákl. daně = 945
tomuto rozumím, ale jak je to se zvýhodněním na vyživované děti.
Měla bych nárok na 12000, když jsem zadala do DAP ještě se mi zobrazí sleva na dani 945. PC mi pak spočte hrozný přeplatek a nic jsem nezaplatila (11050)
Omlouvám se za zmatenost mého a předem děkuji za každou reakci