Re: Daňový bonus
Podmínkou pro uplatnění daňového bonusu jsou příjmy alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy, t.j. 43.110,- Kč, kterých jste, bohužel, nedosáhla. Odčitatelnou položku 38.040,- můžete uplatnit. Pokud byste dosáhla výše uvedeného příjmu, pak byste mohla uplatnit bonus 6.000,- /za předpokladu, že jste dítě vyživovala celý rok a daňové zvýhodnění neuplatňoval manžel/.
Zkuste si ještě vzpomenout, jestli jste náhodou neměla vyšší příjmy :-)
Re: Daňový bonus
Počítají se jen příjmy, které jsou předmětem daně. Peníze, které jste dostala od ÚP, nebo státní soc. podpory, nemusíte danit. S uplatněním bonusu budete tedy muset počkat až na rok 2006, bohužel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 19:29
Dobrý den moc prosím o radu. V listopadu 2005 jsem začala podnikat před tím na úp, mé přimy byly 14400 a výdaje 8200, uplatním odpočitatelnou položku na sebe 38040? a mohu uplatnit daňový bonus na dítě za ty 2 měsíce když mi nevychází žádná daň? FÚ by mi vrátil 1000Kč je to dobře? Děkuji Vám