Re: Daňový bonus
Podmínkou pro uplatnění daňového bonusu jsou příjmy alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy, t.j. 43.110,- Kč, kterých jste, bohužel, nedosáhla. Odčitatelnou položku 38.040,- můžete uplatnit. Pokud byste dosáhla výše uvedeného příjmu, pak byste mohla uplatnit bonus 6.000,- /za předpokladu, že jste dítě vyživovala celý rok a daňové zvýhodnění neuplatňoval manžel/.
Zkuste si ještě vzpomenout, jestli jste náhodou neměla vyšší příjmy :-)
Re: Daňový bonus
Počítají se jen příjmy, které jsou předmětem daně. Peníze, které jste dostala od ÚP, nebo státní soc. podpory, nemusíte danit. S uplatněním bonusu budete tedy muset počkat až na rok 2006, bohužel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 3. 2006 19:29
Dobrý den moc prosím o radu. V listopadu 2005 jsem začala podnikat před tím na úp, mé přimy byly 14400 a výdaje 8200, uplatním odpočitatelnou položku na sebe 38040? a mohu uplatnit daňový bonus na dítě za ty 2 měsíce když mi nevychází žádná daň? FÚ by mi vrátil 1000Kč je to dobře? Děkuji Vám