Re: K diskuzi o osvobození od min. daně
Dost možná, že to byl správce sítě :-) osobně jsem tam nebyla.
Nešlo o obnovení podnikání, ale o zahájení úplně jiného podnikání. Ale souhlasím s tím, že je to poněkud nejasné - rozhodně pro mě, ale já dělám neziskovou sféru, tak se s touhle problematikou vůbec nesetkávám.
A omlouvám se za terminologii, tedy ne osvobození, ale "nevztahuje se na poplatníka který..." Byla by to diskuze o nevztahování se minimální daně?
zase spatne, pani Marcelo - o nevztahovani se "minimalniho zakladu dane"...;) ale nic si z toho nedelejte, my vam rozumime ;) to asi RadceB uz hrabe:-) Kazdopadne diky za info, ja si take myslim, ze, je-li podnikani radne ukonceno, tak na dalsi podnikani lze pohlizet jako na zahajeni, tudiz 2 roky bez MZD.
*** V podstatě mu to správce daně musí dovolit :-))) Pokud to tak skutečně je, pak je dobré to, že takto by se to uznalo, i když podniká znovu pod stejným IČ. O tom tady svého času proběhla diskuze a myslím, že to nebylo až tak jisté - teď snad ano ***
nevím, proč by mi mělo hrabat. já jsem slušná na vás, tak buďte tak laskava, a buď si mě nevšímejte, nebo buďte taky slušná. jen jsem poznamenala, že pokud správce daně řekl něco o minimální dani a osvobození, že to asi nebyl správce daně, protože tyto termíny prostě neexistují.
no, prectete si vyse, v hitparade perlicek, co z nekterych pracovnic Fu "vypadlo"..... takze se nelze divit... jen doufam, ze to jsou vyjimky....
pred vasema odpovedema klobouk dolu (teda krome te diskuze ohledne muj ucet -tvuj ucet - tam je jasne presumpce viny a s tim se nejak nemuzu ztotoznit), vzdy perfektni a spravne!!!!
ono taky záleží na tom, jak se člověk zeptá. co když fú při DE -DPH-paušál mělo na mysli daňovou evidenci pro DPH?
mě se taky člověk zeptal, zda si může uplatnit na ženu při szm, když žena bere jen sociální dávky. kdybych neznala to, jak blbě se ptají, tak řeknu ano. ale ptala jsem se ho, jaké. on na mě začal řvát, co je mi po tom, že mu mám prvně odpovědět. (měla mateřskou) taky perlička.kdybych se neptala dál:-(
další se ptal, zda si své dítě může v szm uplatnit. vyjmenovala jsem mu, jaké jsou kromě dítěte další podmínky. po jeho odpovědích odkejvala že ano. zahlodalo to ve mě, a ptám se - kolik je dítěti. já nevím, on po rozvodu žije s matkou byla odpověď. taky bomba. kdybych se nezeptala, mohli jste tu nadávat, jak blbě na fú radí.
další po dotazu, jak to, že mu nechce stát vrátit daně za to, že má čtyři děti (žena doma, on na pracáku) když sousedovi prý vrátí, a po mém vysvětlení byl odveden ochrankou...
přála bych každýmu, aby si aspoň na hoďku sedl dnes na podatelnu. je otevřená až do 18,00. kolik set lidí např. u nás dnes podávalo DP, skoro každý má dotazy, zezadu se ozývají další, ať prý ta baba za okýnkem pohne....přiznání je zatím o třetinu víc než loni právě díky szm, pracovníků stejný počet. tak se nedivte, že se mi vaše rejpání do fú nelíbí:-)
a ještě k tomu můj-tvůj účet. soud ještě nebyl, ale mám obavy, že když je v zákoně na JEHO účet, tak to vyhraje. český člověk je vynalézavý. a proto, že pracovníci nechcou riskovat, že příjdou o plat a místo, je kritizovat, že požadují to, co je v zákoně, je taky nefér.
připomínkujeme o sto šest. kdybyste viděla ty stohy připomínek k novýmu DPH v roce 2004:-((( a nebojte, odměny jsem např. já z toho neměla ani korunu. psala jsem ty elaboráty na mateřské, zadarmo a ve svým volným čase. bohužel nikde není dáno, že se sněmovna našema připomínkama musí zabývat. takže lidi zase budou nadávat jen na nás. jsme holt nejblíž po ruce, a máte pocit, že se flákáme za vaše daně:-)) a pokud vím, připomínkují zákony i poradci. zajímalo by mě, zda s větším úspěchem, než my.
Co jsem to rozpoutala?! omlouvám se, já to přiznání nedělala, jen se mě ptal kamarád a já, protože mám dobré zkušenosti s DF, tak jsem mu řekla, že se optám na webu a tady jsem následně slíbila, že dám vědět, co FÚ. Ale odpověď FÚ jsem měla "z druhé ruky" a skutečně nevím, jaká terminologie byla při odpovědí použita.
Člověk aby se pomalu bál se zeptat i tady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2006 20:18
Zdravím vespolek, slíbila jsem informovat, jak vidí FÚ osvobození od min. daně v případě nového podnikání (jiný ŽL, stejné IČo) po přerušení a ukončení původního. Diskuze proběhla 25.3.
FÚ (a nebyl to příslušný správce daně, neboť ten je dlouhodobě nemocen, nebo tak něco) se vyjádřil v tom smyslu, že to od minimální daně osvobozeno JE. Letos dělal rozdíl asi 20,-Kč a příští rok tam asi může mít někdo jiný názor taky jiný.
Tak nevím, jestli jsme moudřejší :-)
Ale hlavně, že už je to skoro za námi, že?