Re: Soukromý pozemek
Pravdou je, že užívat cizí pozemek bez náhrady/úplaty není správné. Na druhou stranu však existuje možnost právo (cesty, chůze) vydržet anebo vysoudit, oboje za náhradu. Jedná-li se o přístup k jejich nemovitostem, máte značnou šanci příp. spor prohrát. Vlastnictví je sice nedotknutelné, ale vlastnické právo také zavazuje a nelze ho vykonávat v rozporu se zákonem a dobrými mravy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
31. 3. 2006 12:10
Jsem vlastníkem domu a k němu přilehlého pozemku, přes nějž vede soukromá cesta. Ta bývala dříve obecní cestou, ale dnes na ní není zřízeno jakékoliv věcné břemeno. Mám neustálé problémy s tím, že cestu na již soukromém a oploceném pozemku využívají lidé z okolí. Již několikrát byli upozorněni, že jde o soukromý pozemek a tudíž cesta není veřejná. Na pozemek je vstup ze dvou stran v němž není vstupní brána, nebot by stejně došlo podle našich předpokladů k jejich zničení ze strany bezohledných sousedů.Jakým způsobem mám postupovat v této věc, po dobrém se však vypořádat se sousedy nelze? MartinSalaba