Re: Bossing-diskriminace na pracovišti
Tady je rada drahá. Pokud vím, tak nařídit LPP Vám nemůže, zvláště když není periodická. Nařídit LPP lze jen u vybraných profesí. Tady platí Zákon o zdraví lidu (číslo nevím)
Můžu říct, že jsem bossing sama zažila a skončilo to mým zdravotním kolapsem a funkční degradací proto, protože na mě něco hodil, co jsem neudělala. Ta mi však nevadila, protože jsem o peníze nepřišla a naopak jsem měla od šéfa klid. Po čase se sklidnil a dostala jsem místo zpět. Kam podat stížnost? Asi na nadřízený školní orgán. Pokud ani ten nezasáhne, tak už máte jedinou možnost a to právníka.
Re: Bossing-diskriminace na pracovišti
Zaměstnavatel je povinen vás nepřipustit k výkonu práce, která neodpovídá zdravotní způsobilosti. A to zjistí jen posudkem od lékaře ZPP. Můžete si o tom myslet cokoli, ale jste povinna se prohlídce podrobit, jinak skutečně porušujete pracovní kázeň. Snad není takový problém si dojít na prohlídku. Horší je, že se vás chce zaměstnavatel systematicky zbavit. Nebylo by lepší za ním zajít a vše si vyříkat a říci si, co dál. V takovém neustálém psychickém vypětí není radost pracovat. Buď vás bude dále terorizovat nebo můžete odejít, ale vždy se najde nějaký blbec. Pokud se chce zaměstnavatel zaměstnance zbavit, tak se mu to dříve či později podaří. Začne vám stopovat příchody a odchody, přestávky, bude vám předhazovat sebemenší chybky, atd.
Re: nedejte se !!!!
jestli bych musela tak bych šla ,ale obratte to a najděte si vy něco na něm a stěžujte si oprávněná stížnost,nebo se obratte na ministerstvo pokud narazíte na pochopení bude mít problém pan ředitel obratte to ve váš prospěch ,nemůže vám narušovat hodiny takový ředitel musí vědět co je to přerušení hodiny a ještě k tomu zbytečně to dobrý pedagog nedělá ..... jste ženská něco vymyslíte ne ???..... co může nastat horšího něž ,že opravdu dostanete výpověď. nedejte se a zatopte mu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2006 12:46
Před čtyřmi lety jsem měla zlomenou páteř. Od 6/2005 "zdravotně znevýhodněná.Jsem zaměstnaná jako učitelka od r.1990. Ze začátku mě ředitel vychvaloval, ale poslední 3 roky nastalo peklo, které vyvrcholilo výpovědí letos v lednu. Ta ovšem byla neplatná z výš.uved.důvodů. Ředitel zuří a neustále mě deptá. Např. mi během výuky, za přítomnosti žáků, předává svá písemná stanoviska, které chce ihned podepsat a pod."Bohužel" mě práce baví a žáci s rodiči mi říkají ať bojuju. Nyní mě poslal na mimořádnou lékařskou prohlídku,přičemž jsem byla loni na periodické! Vzhledem k tomu,že jsem už 4 roky t.j. od úrazu nebyla nemocná, nevidim důvod na mimořádnou LPP jít. On ale tvrdí, že to je porušení kázně a důvod k propuštění. Kdo má prvdu? A na koho se mám obrátit se stížností? Děkuji