Mohu v době nemoci fakturovat??

• (neregistrovaný)

31. 3. 2006 13:24

Dobrý den,
    po přečtení starších příspěvků jsem dospěl k závěru, že v případě, že budu jako OSVČ marodit/budu pobírat nemocenské dávky/
    nemohu fakturovat. Ale jak je to s podnikatelem, který má zaměstnance. Já jsem sehnal práci dopředu, ale musím vždy
    k poslednímu v měsíci vyfakturovat.
    V dílně nakupují po domluvě se mnou materiál, díly a dělají na zakázce. Jedná se o to, že budu delší
    dobu marodit s operovanou nohou cca 2-3měsíce.
    Nemám tedy chtít zaplatit nemocenskou /platím si dobrovolně/??

Vysvětlíte mi, prosím, někdo. Nej podotýkám, že jsem 15 let podnikatel a nikdy jsem nemarodil. Celou dobu platím soc. poj a dobrovolně i část na nemoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2006 15:07

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: Mohu v době nemoci fakturovat??
      Pokud máte zaměstnance, nevidím problém, když pobíráte nemocenské dávky, tak byste vy osobně neměl pracovat.Po celý měsíc nemoci namusíte platit zálohy na SP a ZP.

• 31. 3. 2006 16:03

Dana (neregistrovaný)

A jak to je v případě, kdy jsem na hlavní pracovní poměr zaměstnanec, vedlejší OSVČ. Pobírala jsem mateřskou z hlavního poměru a zároveň jsem vyfakturovala jsem jednu práci, není v tom problém?

• 31. 3. 2006 16:46

Jana (neregistrovaný)

ne není **
      byla jsem tak a na Pn to prostě nejde ,přijmy vám jdou aniž by jste je ovlivnili Pn nebo to chcete říct ,že se všem zavolá neplatte já marodím až mi ukončí neschopenku zavolám,
      důležité je být doma nesmí vás chytit kontrola ,že porušujete léčebný režim prověřovala jsem to ,příjmy zdaníte na konci roku v tom taky problém není.

• 1. 4. 2006 21:24

Jana (neregistrovaný)

Problém by byl pokud byste měla příjem z hlavního pracovního poměru, ze kterého pobíráte mateřskou. Mohla byste dokonce chodit i do firmy, ale nesměla byste vykonávat práci, ze které pobíráte mateřskou. Například mateřská z prac pměru účetní. Potom zaměstnána na úklid - není problím

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).