Re: paušál 40 %??????
Už je to podaný, tak by to asi šlo přes odvolání, ale moje kamarádka se nechce s FU hádat a upozorňovat na sebe, radši to prý nechá tak. Mně by jen zajímalo kde na to ta paní přišla. Jiné podnikání podle odst. 2 by to bylo jen kdyby neměla ŽL. Není totiž sama, už tu jeden dotaz takový byl, týkalo se to myslím nějakého kopáče či co...a taky mu to škrtli na 40 %, takže nevím jestli FU nepostupují podle nějakého mně utajeného předpisu....
ne jen v tom nemají jasno ani oni
je třeba jít vždy ke kováři ne ke kovaříkovi
a podle mě tak jak to bylo podáno v několika diskuzích má nárok na 50%
vůbec už dnes neplatí ,že se musíte bát fú spíš se bojí oni pokud vám špatně poradí .
klidně si tam zavolejte nezávisle na okolnostech
stejně mě tak napadlo ,kdybychom se dohodli a všichni tady zavolali na své fú s jedním dotazem co všechno bychom se dověděli ,ale to by mohlo být klasifikováno jako organizovaný zločin
Tak to by bylo asi fakt hustý! :) Jestli si to nespojili s tím, že 40 % je u par.7 odst.1 (např.příjmy z jiného podnikání podle zvláštních předpisů, příjmy z výkonu nezávislého povolání, příjmy znalce, tlumočníka....! Třeba si to spojili s tím tlumočníkem... chtělo by se to poptat, at to vysvětlí!
Možná tohle taky patří do perliček: ale jednáme o přepisu domku, museli jsme si dělat na katastru nové mapy,které nesouhlasili s m2. a oni? Než aby upravili mapu podle čísel, tak nám škrtli čísla m2 o 50 m2! ted musime znova jednat,je to totiz u Prahy a připravili by nás takto o spoustu tisíc Kč a navíc by jsme si svůj vlastní pozemek museli opět odkupovat od obce :( takže mapy jen s katastrem řešíme 2 měsíce....
Asi vás zklamu. Mám před sebou PORADCE č.6/2006 (doporučuji), je to zákon o DP komentovaný Ing. Sedlákovou z MF. A tam říká následující: Příjmy z jiné samostatné výdělečené činnosti podle odst. 2 jsou:
c) příjmy znalce, tlumočníka zprostředkovatele .......... atd.
Stejně tak jsou tlumočníci uvedeni v odst. 2 písm. c zákona samotného. A paušál z odstavce 2 písm. b) až d) je 40 %.
Pane Emile, asi zklamu já Vás, ale příjem ze živnosti je příjmem podle odst. 1 b) a pokud má na svoji činnost živnostenské oprávnění, tak není o čem diskutovat. Běda, kdyby paní, o které je řeč, uplatnila jen 40% a nestanovila MZD! Okamžitě by jí doměřili daň, protože má ŽL a je povinna stanovit MZD /je to vyzkoušené za rok 2004 u tlumočnice/.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
31. 3. 2006 14:52
Teď za mnou byla kamarádka, která učí jazyky na živnostenský list pro jazykové školy i soukromé studenty. Dále překládá občas taktéž na ŽL odborné články pro jiné firmy. Jiné příjmy než z tohoto ŽL nemá. Uplatnila si výdaje 50 % a paní na FÚ jí výdaje přeškrtla na 40 %. Ona neprotestovala protože tomu moc nerozumí a paní jí to údajně nijak nevysvětlila, jen tak že na 50 % nemá nárok, zákonné ustanovení jí neřekla. Zajímalo by mne jak je to možné, v celém zákoně žádnou takovou možnost škrtání nevidím. Maximálně by bylo možno pokládat možná překládání za autorskou činnost a zde uplatnit paušál 40 %, u výuky jazyků mi to ale připadá nepochopitelné. Prosím o vaše názory.