Paní J.P., poraďte, prosím

• (neregistrovaný)

2. 4. 2006 22:43

Poraďte, prosím, jak může synovec uspokojit také ty dva slušné věřitele, kterým dluží drobné částky do 5000 Kč a kteří na rozdíl od již zmíněné "svině převlečené za kamaráda" nevyhrožují soudem a exekucí. Myslím, že není nezákonné zřeknout se výhry resp. ji nepřijmout. Myslím, že potom exekutor na výhru na turnaji nemá žádný nárok. Lze se ji třeba před turnajem písemně zřeknout ve prospěch např. jiného hráče, kterému rovněž synovec dluží?
    A jak by to bylo v případě "koučování". Finančně dobře situovaný hráč - trenér uzavře dohodu, že všechno startovné, cestovné, ubytování, stravu ap. bude hradit, ale všechny zisky z výher synovce budou patřit jemu? Má právo do toho nějak zasahovat exekutor? Díky moc za příznivou radu. Jaromír

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2006 17:55

J.P. (neregistrovaný)

Re: Paní J.P., poraďte, prosím
      Pane Jaromíre, asi jsme si dobře nerozuměli. Já nejsem na straně toho, kdo se chce vyhýbat placení dluhů a exekutorům. Člověk si nakonec musí za své chyby pykat a na přesměrovávání a zatajování příjmů exekutorům jsem přímo alergická. Zastala jsem se vás jen proto že vím že i slušný člověk se může dostat do dluhů - takový se ale nesnaží zatajit a schovat příjmy před exekutorem. Proto vám v tomto radit nebudu.

• 4. 4. 2006 8:00

Jaromír (neregistrovaný)

Asi jste to špatně pochopila. Synovec léta reprezentuje republiku v celém světě z 90% za své. Bohužel náklady jsou velmi vysoké a pokud si nepřivezl některou z předních cen, musel si vypůjčit. Tak se dostal do dluhů. Když se "zadařilo" splatil atd. Moje otázka směřovala k tomu, že nesmyslné zákony nakonec udělají ze slušného člověka - reprezentanta ČR - zločince. Sebere-li mu někdo poslední peníze na jídlo a znemožní-li mu platit alimenty, bude brzy odsouzen pro trestný čin neplacení výživného. A taky ho takový přehorlivý exekutor může dovést i k horšímu trestnému činu. Přitom byl zabavovat v jeho bydlišti a zjistil, že nemá nic k zabavení. Zřejmě mu dělá radost zničit mladého člověka. A to vše kvůli v podstatě 7 tisícům "kamarádské" půjčky.

• 4. 4. 2006 11:53

Hana (neregistrovaný)

Jo hlavně že těm vrahům a lupičům dáváme celá léta kvalitní stravu s televizí a návštěvami. A běda, kdyby kontrola zjistila, že dostali o gram méně, nebo že strava nebyla dost chutná, to by to dozorci schytali. Ale nezaměstnanýmu sebrat poslední koruny na jídlo, to my umíme. A na vládní a parlamentní zloděje, co nechali rozkrást republiku, na to holt žádnej exekutor nestačí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).