Re: výdaje procentem příjmů
procenta z prijmu jsou stanovena v §7 - plati zpetne pro rok 2005 )ty nove hodnoty), takze pokud podnika na ZL a ma neremeslnou zivnost, tak uplatni 50% (remeslna by byla 60%), 40% je jen v pripade cinnosti bez ZL;
pokud vase maminka je starobni duchodce od 10/2005 (to 2006 beru jako upsani), tak se na ni minimalni zaklad dane opravdu nevztahuje dle §7c
Re: výdaje procentem příjmů
Dodat.přiznáním nemůže přejít z paušálu na skuteč.výdaje, pouze můžete změnit základ daně - tím že se nebude navyšovat do minim.základu daně. Mimo jiné, proč účetní nestihl spočítat skutečné výdaje - jestliže jste předali doklady až po skončení roku, nikoliv průběžně nebo alespoň do konce roku), není to vůči účetnímu nespravedlivé?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 4. 2006 8:50
dobrý den, maje matka je starobní důchdce od 10/2006, podniká na ŽL, její účetní ji sdělil, že nestihl zpracovat účetnictví a proto stanovil výdaje 40% z příjmů. Zdůvodnil to tím, že je to stejně jedno, protože má povinnost minimálního daň. základu. Četla jsem zákon o příjmech a myslím si, že jako důchodce se na ni toto ustanovení nevztahuje, také nevím kde se vzalo 40%, našla jsem jen 25%. Může mě někdo odkázat na příslušnou vyhlášku.