Re: spolupráce manželů
Prosím, dejte mi vědět jak to dopadlo. ZAjímalo by mne to.
Děkuji !!!
Tohle je zase jedna z nedokonalostí jednoho ze zákonů. Dle ZDPO manžel může rozdělit na spoluprac. manžela max.50 % příjmů, v tomto případě by to bylo více než 50, ale zák. opravdu neuvádí, že by to měla být pouze alikv.část, týkající se určitého období. Hovoří se o zdaň. obdobíí. U manžela je to příp. celý rok, u spolupracující osoby jen část. A názory se různí - jako obvykle u jednotl. daň.poradců a jak jinak i u jednotl. FÚ.
Takže po jednání s pracovníky FÚ, kdy jsem ji předložila několik článků od pracovníků MF o spolupracujících osobách, museli uznat, že to tak je v pořádku neb neměli v ruce (narozdíl ode mne) jediný výklad, kterým by mne přesvědčili. Pouze tvrdili, že jim to kdosi kdesi říkal na školení - pro mě nedostačující. Pěkný den všem AF
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2006 9:01
Dobrý den všem, ráda bych vás požádala o názor na rozdělení příjmů a výdajů na spolupracující manželku:
Manžel (ten, který rozděluje) podnikal celých 12 měsíců. Manželka (coby spolupracující osoba) byla v období 1-6/2005 na ÚP a od 7/05 spolupracuje s manželem. HV manžela byl za celých 12 měs. 700 000,--. Rozdělila jsem to tak, že jsem na ni dala 269000,-- (6x45000,--) a zbytek jsem nechala manželovi. Bylo to takhle daňově nejvýhodnější.
Včera volali z FÚ, že bych to měla rozdělit až z té části, po kterou spolupracovali. Nesetkal jse se s tímto rozdělováním někdo ? Díky Alena