Re: daňové zvýhodnění - spěchá!
Zákon o daních z příjmů = § 35 c odst.10 . Tam je , že lze uplatnit daňové zvýhodnění na dítě již v kalendářním měsíci narození nebo ve kterém začíná soustavná příprava dítěte na budoucí povolání. Nepíše se tam nic o tom, že musí být studentem k 1.1. v měsíci.Takže to máte dobře.
Re: daňové zvýhodnění - spěchá!
Podle toho jsem to také původně brala. Ale nevím, jestli to platí i u přerušení studia... Určitě to platí, když začíná studovat, ale u přerušení nevím, jestli tam neplatí ta věta nad tím, že se vychází podle stavu platného k 1. dni v měsíci.. :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2006 11:42
Prosím o radu. Poplatník má syna, který studuje VŠ. Protože neudělal zkoušku, tak mu škola přerušila studium na dobu od 15.9. do 3.1.2006. V lednu poplatník přinesl potvrzení od školy, že je opět studentem od 3.1.2006. V lednu jsem tedy uplatnila zvýhodnění, ale teď nevím, jestli jsem ho neuplatnila špatně, jestli se to neodvíjí od 1. dne v měsíci, tudíž by neměl v lednu nárok. Prosím poraďte, jak to je. Pokud jsem nárok uplatnila špatně, jak to mám teď opravit? Děkuji.