Re: jak zaúčtovat? sklad způsob A
Moc kovaná v tom nejsem, ale na 613 to nepatří. Ze skladu se vydává za pořizovací cenu, a to je 6,37. Prodat chce firma za 20,-. Rozdíl je marže (u Vás 314%), a ta se objeví až v účetnictví firmy při fakturaci.
54../112/6,37 výdej ze skladu
311/64./20,- prodej na fakturu
Rozdíl mezi účty 54 a 64 je právě zisk firmy - marže.
Každý program je jiný, STEREO neznám, ale musí to fungovat výše popsaným způsobem. Možná si můžete marži nastavit přímo do výdejek a rovnou se vše přenáší do účetnictví rozdělené už na tyto dvě části.
Na účet 613 se účtuje v případě, že firma vyrábí vlastní výrobky,tzn.
nakoupí materiál, přijme na sklad mat., vydá do spotřeby(výroby),
dle kalkulace přijme na sklad výrobků-MD 123/D613 a při prodeji
vyskladní MD613/D123 a vystaví fakturu MD 311/D601. To nevím,
jestli je Váš případ. U mne je rozdíl mezi D601 a MD 613 zisk z prodeje výrobku.Snad jsem na nic nezapomněla.
Ta výroba je náš případ. Díky moc, teď už to chápu, já jsem si to porád syslovala na 123 a na 613 jsem chtěla dít jen ten rozdíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 4. 2006 12:12
Mám nákup materiálu 1000kg za 22,01Kč/kg, ale prodám výrobky v jednotkách kusy a ne kg. To na radu tvůrce programu (STEREO) vyřeším mezipoložkovým převodem, takže budu mít 3455ks za 6,37Kč/ks. To je mi (snad) jasné. Ale ty kusy potřebuji vyskladnit za 20,-Kč/ks. Vím, že existuje účet 613 změna stavu výrobků, ale jak se na něj účtuje? Všechny mé pokusy skončili tím, že jsem si s cenou změnila i počet kusů výrobků na skladě.... Najde se někdo hodný a vysvětlí mi to? Předem moc děkuji.