Re: Zdravotni pojisteni a cesta do zahra
budete osoba bez příjmu?
pokud nemáte statut studenta nebo za vás neplatí stát a budete osobou bez příjmu do ZP 1022
cestovní pojištění je o něčem jiném a je dobré vybrat takové kde je péče bez limitu např Allianz prostě kvalitní protože tam nebute jen pár dní./nabídku vám moho poslat/
jinak se obratte přímo na vaši ZP s dotazem to je nejlepší cesta než nějaké dohady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 4. 2006 19:32
Dobry den.
Chtel bych se zeptat, jak je to se zdravotnim pojistenim pri ceste do zahranici. Jde o cestu, ktera bude trvat 6-8 mesicu a budu po celou dobu figurovat jako turista...to znamena, ze nebudu pracovat...ale i to pozdeji planuji.
Slysel jsem, ze kdyz budu v zahranici dele jak pul roku, tak nemusim v CR platit zdravotni pojisteni, ze si musim zaridit jen cestovni pojisteni. Ale nesmim se behem toho pul roku vratit. Pokavad bych se vratil, musel bych zdravotni doplatit.
Samozrejme, kdyz si v zahranici najdu legalni praci, muzu se vratit i driv a nebudu muset nic doplacet.
Takhle mi to bylo receno.
Muze mi to nekdo potvrdit, nebo vyvratit.
Dekuji za kazdou radu.
Michal