Re: Přeplatky neznámého původu na účtě a
nikomu nevracejte, to je opravdu "blbost"... mate aspon tuseni, za co by to mohlo byt?
Kazdpodne DPH neodvadejte.
Tušení mám, ale je asi 20 zákazníků, kteří tu samou částku měli zaplatit a nezaplatili. Teď bych jim musel všem napsat maily, že jestli chtějí, tak jim za ty peníze pošlu zboží. Co když by se jich ale přihlásilo víc, než kolik přišlo peněz? :)
no ale vzijte se do situace tech, kteri zaplatili (byť bez jakykoli identifikacnich udaju) a nic jim neprislo (a samozrejme si neuvedomi, ze zaplatili spatne) - to poskozuje vase jmeno... ja bych je obeslala s tim, aby nejakym zpusobem dokazali, ze zaplatili (musi mit ustrizek z te slozenky....), napr. nafaxovali kopii...
Tim padem samozrejme dan. prijmy a DPH...
Vrátit byste mohl, znáte číslo účtu z kterého platby přišly. Ale pokud jde o platby za zboží, tak není důvod je vracet. DPH státu odvádíte na základě vystavených daňových dokladů - doklad vystavujete při prodeji /zaslání/ zboží a evidujete ho v daňové evidenci. Pokud máte daňovou evidenci v pořádku, tak DPH z těchto plateb máte již evidované.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2006 10:26
Dobrý den,
prodávám přes internet drobné zboží a stala se mi zajímavá věc. Přišly mi na účet drobné platby, jejichž odesilatele se nepodařilo identifikovat. (Nezadal variabilní symbol ani jméno).
Platby tedy zřejmě nevrátím, protože nemám komu. Jak je mám zaúčtovat do peněžního deníku? Jako příjmy ovlivňující základ daně? Asi ano, ale hlavně co s DPH? Mám si z těch plateb vypočítat DPH a to odvést státu?
Jde asi o 3 položky po 200kč za první čtvrtletí tohoto roku.
Díky moc
Luboš