Odstupne za uvolneni bytu ?

• (neregistrovaný)

6. 4. 2006 12:51

Vazeni mam dotaz, jeste je mozne dostat odstupne za uvolneni bytu? Mam byt v Praze - dum ma majitele (s.r.o.) je to obrovsky 3+1 (pres 110 metru, vysoke stropy) na Vinohradech.
    Jsem jiz v duchodu a nestaci mi penize. Chtel bych se odstehovat a kazda koruna by byla dobra. Mam chalupu na Morave a chtel bych bydlet tam.
    Vim ze to bude zalezet te firme, zda mi da nejake odstupne ale proto se ptam na Vase rady. Ta firma me bude mit v hrsti, kdyz jim reknu ze bych jim ten byt vratil.
    Budu rad za kazdou radu a pripadne i kolik tak muze delat to odstupne. V pripade, ze by mi nic nechteli dat - co se da delat jineho?
    Je to asi trochu zmatene, ale uz spatne vidim.

Vas Pavel Karas

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2006 15:57

Jiří (neregistrovaný)

Re: odstupne za uvolneni bytu ?
      Majitel bytu vám jistě za uvolnění bytu nic nedá.
      Většina lidí to řeší tím, že se s někým domluví na výměně bytu. U vás by byl důvod, že jste sám a stačil by vám malý. Vyměníte ho s někým kdo chce větší a on vám za to vyplatí požadovanou částku (raději předem), pak se jako přestěhujete a nový byt uvolníte.
      Je to ale trošku nelegální a skutečnou pravdu by jste měl vědět jen vy a ten s kým si to vyměníte.
      Třeba vám ještě někdo poradí něco lepšího.

• 6. 4. 2006 16:09

Pavel Karas (neregistrovaný)

Majitel domu nechce vymenu povolit. Proto nevim co dal.

Pavel Karas

• 6. 4. 2006 17:11

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud nechce výměnu povolit, pak jistě proto, že počítá s tím, že na nájem nebudete mít a stejně budete muset odejít a byt se tak uvolní k tržnímu nájemnému. To je přirozený proces, každý má bydlení takové, na které stačí. Pokud by s Vámi bydlely děti, pak by v tom bytě mohly zůstat - a platit stále se zvyšující nájemné, které by se mělo stát tržním, to bude jen spravedlivé. Ale pokud to sám neutáhnete, tak se nedá nic dělat a budete se muset přestěhovat. Jste na tom dobře, že máte možnost bydlet ve svém - ve své chalupě.

• 7. 4. 2006 8:55

škodolibý (neregistrovaný)

Ani byste nevěřil, jak na neochotného majitele domu zapůsobí přidete-li mu (jako řádný nájemník) oznámit změnu počtu osob, které budou s Vámi v bytě bydlet a zároveň mu je představíte, zejména nebudou-li to zrovna Švédi... Než aby měl hluk, nepořádek a stížnosti v baráku, bude možná s tím odstupným povolnější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).