Re: Pomocte mi, prosím - začátečník!!!
Máte minimálně tyto povinnosti:
1. na místně příslušném finančním úřadě provést svou registraci
k daním
2. registrace na OSSZ - oznámení o zahájení činnosti a přihláška
k důch. příp nemoc. pojištění
3. oznámení své zdrav.pojištovně o zahájení činnosti v kategorii OSVČ
Základ daně z příjmu fyz.osob za r.2006 budete zjišťovat z daňové evidence, kterou povedete v souladu s § 7b zákona o o dani z příjmu FO. V daňové evidenci budete evidovat své příjmy a výdaje,
v členění na daňově uznatelné a daňově neuznatelné, a dále údaje o všech složkách majetku a o závazcích, samozřejmě pokud je budete mít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2006 18:52
Chtěla bych se zeptat,od 1.3.2006 jsem si zažídila živ.list, musím ho mít kvůli práci-finančního poradce. Problém je, že vůbec nevím, co bych měla všechno zařídit. Doteď jsem zařídila platby soc. a zdra.pojištění, ale s daněma si vůbec nevím rady. Mám se hlásit na FÚ a platit nějaké zálohy na daň, nebo se to jenom platí na základě daň.přiznání v březnu? Budu dostávat výplatu na účet, výdaje budu mít jen na dopravu do práce, nic víc, teda doufám :) Musím vést nějaké účetnictví? Mockrát děkuji za rady. Šárka