DPH a zálohové faktury- Prosím!!!

• (neregistrovaný)

9. 4. 2006 10:30

Dobrý den, vypisuji DPH za 1q a zaskočila mě faktura - zálohy jsou vyplacenyv roce 2005 bez uplatnění DPH. Nyní mi přišlo vyúčtování za celý rok a na ní bylo připsáno DPH z celkově uhrazené částky i z minulého roku. Napíši přesněji :Faktura zálohově v roce 2005/ 3 924,-
    Doplatek 8.3.06 4020, + 1509,8 DPH z částky celkové t.j 7944.
    Když to hodím do přiznání DPH vyhodí mi to chybu zhruba asi o 700,- Jsem nový plátce a nevím si s tím rady. Může mi prosím někdo pomoci !
    Děkuji Renata

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2006 11:17

Martina (neregistrovaný)

Re: DPH a zálohové faktury- Prosím!!!
      Jestli to DPH je z celé částky 7944,- Kč, tak je to správně. Na vyúčtování je určitě DUZP z období, kdy už jste plátci DPH.

• 9. 4. 2006 11:26

Renata (neregistrovaný)

Plátce daně jsem od 112/05. Děkuji za odpověď, ale moc mi nepomohla. Já prostě nevím jak to mám vyúčtovat v daňové evidenci , jestli v plné výši, t.j. 1509,8 a nebo jen poměrnou část z toho doúčtování t.j ze 4020 ,-. Pokud tam dám celou částku, nesedí mi výpočet a vyhazuje to chybu !! S tím si nevím rady :-(((

• 9. 4. 2006 11:32

Renata (neregistrovaný)

Možná tomu začínám rozumět, mám napsat hned na vstupu tu částku navýšenou o ty zálohy a v tom případě mi to bude sedět, ano ?

• 9. 4. 2006 11:59

Martina (neregistrovaný)

Nevím v jakém programu pracujete, ale tu fakturu zaúčtujete v plné výši, aby ZD a daň byla celkem 7944,- Kč a od toho odečtete tu zaplacenou zálohu. V mém programu je tam speciálně "záloha". Takže k úhradě bude faktura ponížená o tu zaplacenou zálohu a DPH bude uplatněné celé.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).