Re: Faktura z EU - prosím o radu
Děkuji za odpověď. Na něco podobného se ptal i nějaký tazatel na SAGITU a tam také někdo sděloval něco o 15. dni v měsíci v němž bylo zboží pořízeno. Prosím, vím , že se to tohoto případu netýká, ale jak si to mám vysvětlit. Můžete mi uvést nějaký příklad? § 25. Děkuji za ochotu.
Děkuji za odpověď. Na něco podobného se ptal i nějaký tazatel na SAGITU a tam také někdo sděloval něco o 15. dni v měsíci v němž bylo zboží pořízeno. Prosím, vím , že se to tohoto případu netýká, ale jak si to mám vysvětlit. Můžete mi uvést nějaký příklad? § 25. Děkuji za ochotu.
To je obrácený případ, kdy nemáte fakturu ale zboží už došlo. Např. zboží došlo 10.2.2006, je 15.březen a faktura ještě nebyla dodavatelem vystavena - k 15.3.2006 musíte přiznat daň na výstupu. A až budete mít fakturu můžete si uplatnit daň na vstupu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 4. 2006 9:04
Prosím jak mám proúčtovat přijatou fakturu z EU.
Záloha byla v EUR uhrazena v únoru 2006, daňový doklad vystaven 31.3.2006. Zboží ještě nemáme, příjde během příštího týdne. Jedná se mi hlavně o Přiznání k DPH za měsíc březen 2006.
Děkuji všem za odpověď.