Re: Jak odstoupit od smlouvy na dobu urč
Smlouva by měla obsahovat podmínky. Podmínkou určitě je, že internet bude fungovat. A také určitě obsahuje podmínku - za jakých okolností může být smlouva zrušema před vypršením doby určité.
Dobře si ji pročtěte a písemně ji vypovězte s uvedením veškerých úkonů, které jste učinil, abyste mohl internet užívat a odvolávek na podmínky smlouvy - rovněž bych to považovala za důvod k neuhrazení poplatku. Všechno jim to popište - můžete také zvolitformu Podání - stížnosti a poslat to na ředitelství - samozřejmě doporučeně - můžete také přidat poznámku, pokud Vám nevyhoví - můžete tento případ medializovat. Nedejte se.
Jakou máte podepsanou smlouvu na připojení:
- podle jakého zákona(občanský, obchodní zák.)
- podle jakého paragrafu toho zákoníku
- je ve smlouvě ustanovení o možnosti odstoupení?
napište,zkusím poradit.
smlouvu mam podepsanou na dobu určitou a to na dva roky s využitím zvýhodněné ceny modemu.Dnes jsem volal na zákaznické centrum t-mobile a řekli mi že si mám prostudovat všeobecné podmínky společnosti t-mobile.Tam se píše že poskytovatel nezaručuje že účastník vždy dosáhne připojení k síti a nedostatečné pokrytí signálem pouze na některé části území ČR nezakládá právo účastníka odstoupit od účastnické smlouvy.Také se ve smlouvě nepíše o garantované rychlosti připojení.
ne neměl.Před podpisem smlouvy jsem měl modem doma na odzkoušení.Rychlost jsem na obchodě nahlásil 0,5 až 1,8kb/s.Pracovnice T-Mobile mi řekla že je to optimální rychlost přes GPRS.Jelikož nemám žádné zkušenosti,smlouvu jsem podepsal.Nikdy předtím jsem net neměl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 4. 2006 9:42
Dobrý den,chtěl bych poradit jak mám postupovat při odstoupení od smlouvy na dobu určitou a to na 2 roky,kterou jsem podepsal u T-mobile na poskytování služeb internetu.Internet mi nefunguje protože nemám u nás na vesnici jejich signál.Poslal jsem písemnou žádost o ukončení smlouvy z důvodů nepřipojitelnosti k internetu.Po několika telefonátech s technikem od T-mobilu mi i on sám zdělil že zde nemám signál.Přesto mi T-mobil nevyšel vztříc a žádost zamítnul,s odůvodněním že mám smlouvu na dva roky,tedy na dobu určitou a tudíž nelze odstoupit.Platím 830kč měsíční paušál za něco co nelze používat a ani to nepoužívám.Poraď te mi jak mám dál postupovat.Děkuji moc.Jaroslav Jiroušek Čistá.