Re: Platební kalendář ČEZ - další
Domnívám se, že právě v tom je ten fígl, pokud nedodržíte splatnost nemůžete si nárokovat DPH. Ale já to nevím určitě a nevím kde to hledat. Snad se ještě někdo ozve.
Re: Platební kalendář ČEZ - další
Já myslím, že můžete, když zaplatíte, tak k tomu datu si dáte do odpočtu. Viz.§28/9 ZDPH-platební kalendář, na němž je uveden rozpis plateb na předem stanovené období(může být i 1), je daňovým dokladem v případě, že osoba ,pro niž je uskutečňováno ZP, provádí platby před uskutečněním plnění=vyúčtováním elektřiny za celý rok, proto na tom dokladě není DUZP. Zaplacení ve splatnosti se týká splátkového kalendáře jako daňového dokladu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 4. 2006 10:47
ČEZ mi poslal platební kalendář - daňový doklad na zálohy za dodávku el. (je na něm pouze jedna záloha splatná 7.5.2006). Ve smlouvě mám stanoveno zúčtovací období 12 měs (to dostanu fakturu na vyúčtování a měla by v něm být zahrnuta tato záloha. To by bylo celkem jasné, ale
datum vystavení pl. kalendáře je 4.4.2006
Jak mám tento doklad zaevidovat v DE? Mám ho dát do závazků s datem 4.4.? Ještě mi není jasné (i přesto, že jsem se díval do zákona) jaké bude datum zdanitelného plnění (datum kdy zaplatím?). Předpokládám, že DPH si mohu uplatnit, ale pouze v případě, že zaplatím ve splatnosti.
Na platební kalendáři je uvedeno: " odpočet daně na základě tohoto daňového dokladu lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky uvedené v rozpisu plateb" Nějak tomu nerozumím. Zatím jsem žádný platební kalendář neměl. Plynárny zasílají na zálohy daňové doklady.
Prosím někoho o vysvětlení. Díky a hezký den.