Re: SVJ další problém
Asi takhle - zateplení se musí schválit 3/4 většinou, takže pokud nato nemají dost hlasů, tak nic nezateplíte.
Jinak ale i kdyby jste se rozhodli zateplit jen ty jejich zdi, tak to musí zaplatit všichni, jsou to společné části domu a vy všichni na nich máte podíl (nemáte podíl na určité části společných prostor).
Jedinou možnost vidím v tom, že to dobrovolně zaplatí pouze ti vlastníci, kterých se to týká.
Re: SVJ další problém
>>SVJ - 12 bytových jednotek, Majitelé krajních bytů
>>celkem 6 bytů požadují zateplení pouze jejich zdí. To
>>mi
>>připadá podivné. Proč já bych měla přispívat z FO na
>>modernizaci jejich bytů? Při případném prodeji
>>prodají
>> za větší cenu. Bydlíme ve spodním bytě a máme
>>zateplení na naše náklady.
>
>Asi takhle - zateplení se musí schválit 3/4 většinou,
>takže pokud nato nemají dost hlasů, tak nic
>nezateplíte.
Bohužel to musí schválit všichni spoluvlastníci. Po novele zák. o vl. bytů je sice možný dle §11/5 pro rekonstrukci/modernizaci souhlas 3/4, ale zateplení podléhá stavebnímu povolení a tam je stále potřeba souhlas všech dotčených subjektů - stavební zákon v tomto smyslu se zák. o vl. bytů harmonizován.
>Jinak ale i kdyby jste se rozhodli zateplit jen ty
>jejich zdi, tak to musí zaplatit všichni, jsou to
>společné části domu a vy všichni na nich máte podíl (nemáte
>podíl na určité části společných prostor).
>Jedinou možnost vidím v tom, že to dobrovolně zaplatí
>pouze ti vlastníci, kterých se to týká.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 4. 2006 15:30
SVJ - 12 bytových jednotek, Majitelé krajních bytů celkem 6 bytů požadují zateplení pouze jejich zdí. To mi připadá podivné. Proč já bych měla přispívat z FO na modernizaci jejich bytů? Při případném prodeji prodají za větší cenu. Bydlíme ve spodním bytě a máme zateplení na naše náklady.