Re: Znalosti správců daně na FÚ - to je
Proč by to měla vědět správcová daně, která má v popisu práce vkládat do PC to co vy jí předáte v tiskopisech a podobně? Informace v popisu práce zřejmě nemá. Diskuze tady se zúčastňuje jen jedna hrdinka z FÚ a to ještě z kontrolního, což je o třídu výš.
To jen chudák účetní musí znát vše, co tyto všechny pracovnice FÚ, sociálky, zdravotní, živnostenského a bůhvíčeho ještě dohromady :-) J.F.
*** Tak přít se může. A asi bude. A zase bude na Vás ji "přepřít" :-))) A to přece zvládnete, ne? :-)) ***
Tento příspěvek od pracovnice FÚ není fér. Je povinností správce daně znát všechny předpisy, nařízení ...... , která se této problematiky týkají. Jinak tam nemá co dělat protože prodražuje činnost úřadu. A když už tam je, tak MUSÍ umět přiznat chybu a omluvit se, ne se nechávat "přepřít" - FÚ núení tržiště!
*** Přepřít v mém podání nebylo myšleno se s někým dohadovat jako na tržišti a řvát na sebe, že jen JÁ mám pravdu - je na Vás ji přesvědčit argumentama a těmi jsou zákony. A že MUSÍ umět přiznat chybu? A jak to chcete zařídit? To, aby ji přiznala a omluvila se. Každý jsme z jiného těsta a pro někoho je tohle přiznání zkrátka pokořující a absolutně nepřijatelné..... ***
Já zase myslela jen to, že když někdo něco dělá, tak tomu má rozumět. Je-li někdo státní úředník, je tady pro nás a musí nám sloužit - v dobrém slova smyslu. Bohužel se někteří správci daně chovají k nám OSVČ slušně řečeno arogantně. Víte co to je orientace na zákazníka - to chybí našim úředníkům.
*** Myslím, že Vám rozumím. A ano, mělo by to tak být. Jenže - když budu mluvit za sebe - taky dělám nějakou práci a netroufám si říct, že všemu rozumím a že ji dělám bezchybně. A taky by mi mohl kdekdo říct, ať jdu tedy od toho, když to pořádně neznám. A i úředník je jenom člověk a nemůže znát všechno. Ale jak říkáte, jde o to, jak s těmi svými "zákazníky" zacházím, jak zacházím s vlastími omyly a do jaké výše nesu zodpovědnost za svoje chyby. A někdo zkrátka nezodpovídá vůbec nebo jen do výše svého platu :-)) ***
Nerozumím, že by mi jako známé drbně něco uniklo, on je tady nějaký příspěvek od pracovnice FÚ?
Kdyby někdo znal všechny předpisy, asi by seděl jinde než v kanceláři kde je placen za 8 hodin denně za víceméně mechanické vkládání údajů do počítače :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 4. 2006 11:22
Tak si představte, že mi na Finančním úřadě řekla správkyně daně, že u dohody o provedení práce nelze podepsat daňové prohlášení poplatníka daně. Že to slyší poprvé.To mě teda dostalo.