Jako OSVČ jsem byl služebně (v rámci svého podnikání) v Holandsku. Uzavřel jsem písemnou dohodu s kamarádem, že mne tam i zpět odveze svým osobním autem proti úhradě benzinu za poloviční cestu. Zaplatil jsem u pump v DE a NL benzin v ceně 120 EUR (x 28 Kč= 3360 Kč). Je to cena podstatně nižší, než bych zaplatil za autobus či letadlo s dalšími nutnými výdaji za hromadnou dopravu z letiště ap. Účtenky za benzin a smlouvu (dohodu) mám. Jak to mohu zaúčtovat do daňových nákladů? Jak by měla správně vypadat dohoda?
14. 4. 2006 21:13
Jako OSVČ jsem byl služebně (v rámci svého podnikání) v Holandsku. Uzavřel jsem písemnou dohodu s kamarádem, že mne tam i zpět odveze svým osobním autem proti úhradě benzinu za poloviční cestu. Zaplatil jsem u pump v DE a NL benzin v ceně 120 EUR (x 28 Kč= 3360 Kč). Je to cena podstatně nižší, než bych zaplatil za autobus či letadlo s dalšími nutnými výdaji za hromadnou dopravu z letiště ap.
Účtenky za benzin a smlouvu (dohodu) mám. Jak to mohu zaúčtovat do daňových nákladů? Jak by měla správně vypadat dohoda?