Re: Je to právně možné?Prosím o radu!
Než půjdete za právníkem vyzkoušejte inspektorát práce - za poradu jak postupovat nic nedáte, kdežto u právníka musíte platit a podle mě musí nějaká škoda napřed vzniknout a né, že Vám předem nedá peníze, kdyby mu náhodou časem nějaká vznikla. Tu ať na Vás potom vymáháhá v občansko právním řízení. Nedejte se, kdyžtak ho na inspektorátu i udejte, ať mu udělají kontrolu. Pevné nervy.
Kontrola FU Vam v tomhle nepomůže, pracák mi řekl, že to už nedělá , že to dělá inspektorát práce mi ho máme v Ústí.
Na FU by Vám pak toho mohli najít ještě víc. Na pracáku mi poradili inspektorát práce ten zkuste. Zadržovat výplatu Vám podle mně opravdu nemůže, ale jak si nebudete stěžovat, tak s nim nic podle mě nepohne. Pak už vám zbývá jenom žaloba u soudu a do toho strkáte peníze advokátovi, poplatky soudu on se ještě může odvolat. Dlouho se to táhne.
>>>
>>>Ano, FÚ Vám nepomůže, ale pan podnikatel bude vědět
>>>hned zda jste tam opravdu nasekala nějaké boty či ne.
>>>Pokud kontrola z FÚ dopadne O.K., tak není důvod k
>>>tomu,
>>>aby Vám mzda nebyla vyplacena.
>>
>>Na FU by Vám pak toho mohli najít ještě víc. Na
>>pracáku mi poradili inspektorát práce ten zkuste.
>>Zadržovat výplatu Vám podle mně opravdu nemůže, ale
>>jak si
>>nebudete stěžovat, tak s nim nic podle mě nepohne. Pak
>>už
>>vám zbývá jenom žaloba u soudu a do toho strkáte
>>peníze advokátovi, poplatky soudu on se ještě může
>>odvolat.
>>Dlouho se to táhne.
>
>A vy si myslíte, že když si stěžovat bude, že se něco
>stane????
No osobně si myslím, že když na ně pošle kontrolu, tak si to rozmyslí jí to nezaplatit a když to nezaplatí, tak stále dokola a pak zbývá jen ten soud.
>Koho to vdnešní době zajímá???
>Koho zajímá, že nedostal někdo zaplaceno za svoji
>práci???
>Strašná doba!!!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 4. 2006 19:55
Dobrý den, moc vás prosím o radu. Od srpna roku 2005 jsem pracovala v jedné firmě jako účetní.Teď jsem ale v v únoru dala výpoveď a z firmy odešla.Zaměstnavatel mi dluží ale výplatu za leden a za únor a pořád se vymlouval že peníze na výplatu nemá.Když už mi došla trpělivost a tento pátek jsem za bývalým zaměstnavatelem šla osobně pro výplatu, řekl mi, že objevil nějaké chyby v účetnictví (špatné počáteční stavy a špatně udělané daňové přiznání - chyba v datu) a proto že mi výplatu nikdy nevyplatí. Já si ale myslím, že mi výplatu vyplatit musí, i přes to, že jsem udělala v účetnictví chybu. Kdyby za mojí chybu musel platit(což nemusel, žádná kontrola nepřišla a počáteční stavy lze snadno opravit a daňové přiznání se udělané opravné) měl by mi to dát k náhradě škody a né zadržením výplaty. Nemám pravdu? Celou věc chci právě předat právníkovi, ale nejdříve bych chtěla vědět něčí názor na tuto věc.Moc děkuji za vaše názory. Přeji pěkný den a jsem s pozdravem.