Re: Prosím pana Emila ještě jednou doda
Omlouvám se, dlouho jsem u bedny neseděl. Bohužel je to tak, jak jsem psal v původní odpovědi. Částka měla být v dohadných položkách roku 2005. Faktura přijde na nákladový účet, proto dodatečně daňové přiznání bude dobře podat. Logika říká, že by se nemělo nic dít, protože vlastně státu jste daň odvedla o rok dříve. Ale za dva roky může přijít ouřada, který bude chtít kontrolovat jenom rok 2005 a to, že položka zvýšila daň o rok dříve, ho nebude zajímat a v roce 2005 ji vyloučí z daňového základu. Že podnik vykáíže ztrátu, je výsledkem celé opravy a nedá se nic dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2006 21:11
Ještě jednou žádám o pomoc.
Pustila jsem se do oprav a jedná se přímo o vystavenou fakturu na nájemné:Datum vystavení 10.01.2006, UZD:31.12.2005,splatnost 25.1.2006. Když podám pouze dodatečné DPH a dám faktury do nákladů teď? Je to možné???Nebo teda udělat i dodatečné DPPO,čímž se mi firma dostane do ztráty(před zdaněním).
Už zmatkuju....Díky Budu čekat na odpověď